סיגנל tr מספק להערכת לחץ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

05/03/2019 | 22:46 | מאת: דן

שלום דר דן הדס, בבדיקה אצל קרדיולוג "אין סיגנל TR מספק להערכת לחץ בחדר ימין". תוכל להסביר בבקשה מה זה אומר?

TR הינו דליפה קלה מהמסתם הטריקוספידאלי, המסתם המקשר בין עליה וחדר ימין. כאשר יש דליפה(שזה ממצא שכיח מאד) ניתן לבדוק את מהירותה וכך בנוסחא מתמטית לחשב את הפרש הלחצים בין עליה ימין וחדר ימין ומכאן להסיק על הלחץ בריאות. כשאין דליפה (שזה דבר תקין לחלוטין)פשוט לא ניתן להשתמש בנתון זה. בברכה, ד"ר דן הדס מומחה בקרדיולוגיית ילדים

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים