חוות דעת נוספת.......

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

04/03/2019 | 21:03 | מאת: אמא מודאגת

בת שלי בת 8. כבר 5 שנים מעקב התחלנו כל שש חודשים ואחר כך פעם בשנה היום היה אקו לב למעקב תוצאות חדר שמאל תקין חדר ימין גבולי עליום תפקוד תקינים מסתם ראיתי מעובה עם דליפה קלה פלוס. היצרות קלה מפך עד 30 ממכ. מסתם תלת צניפי תקין נידגם pfo עם שנט קטן משמאל לימין. ניקוז ורידי הראיה תקין.אין נוזל כפורתי תמט תקין של IVc הרופא מומחה מנהל מחלקה אמר לנו שאין סיבה להילחץ ולחזור בעוד שנה להדיקה נוספת ואמר לנו ש pfo יש הרבה אנשים שלא נסגר בכלל . ואין הגבלות לפעילות ולחזור בעוד שנה אפשר חוות דעת שלך מאז שחזרנו מהבדעקה ואני מחפשת בגוגל וקראת שוב את התוצאות.

מסתם ראיתי מעובה עם דליפה קלה פלוס. היצרות קלה מפל עד 30 ממכ. של מסתם ריאתי מוגדר הצרות קלה וכך גם העיבוי הקל שלו- זהו אינו ממצא מדאיג, להיפך מתאר בעיה שאינה מסוכנת ואם תשאר כך ללא שינוי לא תגביל בפעילות ספורטיבית כולל ספורט תחרותי ברמב בינלאומית לגבי pfo עם שנט קטן משמאל לימין- זה הוא פתח בין העליות הקיים בצורה עוברית ןאינו נסגר כמעט ב -25 אחוז מהאוכלוסיה. הוא אינו מהווה בעיה בד"כ אולם מונע צלילה לעומק(הכוונה לא בבריכה אלא בים, עם בלונים וכו) וישנם מקרים מאד מאד ספציפים (שלא כאן המרום לפרטם) שכדאי ואפשר לסגור אותו. שורה תחתונה, ממצאים קלים יחסית הדורשים מעקב חד שנתי בלבד. בהצלחה ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים