ד"ר הדס שאלה לגבי קרדיולוגיית ספורט

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

05/02/2019 | 13:48 | מאת: מנשה פוסטולסקי

שלום רב, בני מתאמן פעיל בטריאתלון, בבדיקות לצבא נמצאה אוושה, האם יכול להמשיך להתאמן?

שלום רב מנשה, אוושה הינו רחש הנשמע באיזור החזה ומקורו בלב או בעורקים היוצאים ממנו. לכ- 80% מהילדים שומעים אוושה בזמן כלשהוא במהלך החיים. בהחלט כדאי לבדוק את העניין אולם האוושה לכשעצמה אינה מונעת פעילות ספורטיבי. יחד עם זאת חשוב לבדוק במדוייק מה כתב הרופא הצבאי בכדי לא לפספס בעיה יותר מורכבת היכולה להיות מסוכנת בזמן פעילות. אנא פנה בהקדם לקרדיולוג, ובעדיפות קרדילוג ספורט בכדי לברר את העניין. בברכה, ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים