נוזל פריקרדיאלי בעובר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

25/11/2018 | 17:38 | מאת: שני

דוקטור שלום רב, אני בת 30 בשבוע 32 להריוני בשלישי, בסקירת מערכות מאוחרת אשר בוצעה בשבוע 24 נמצאה הרחבה קלה 6.5 מ"מ באגן כליה ימין. מאז כמובן אני במעקב והיום ביצעתי סקירה מכוונת שנייה וההרחבה עומדת עכשיו על 10 מ"מ. בנוסף בבדיקה של היום להבדיל מהבדיקות הקודמות נמצא נוזל פריקרדאלי מועט באזור האפקס. הופנתי כמובן לאקו לב עובר ובנוסף לבדיקת מי שפיר (בהתחלה הומלץ עקב ההרחבה באגן כליה ועכשיו גם בגלל הנוזל). אני לחוצה ממש לא יודעת לקראת מה אני הולכת ולא מסוגלת להמתין בחוסר ידיעה כזה עד בדיקת האקו לב יום ראשון הבא. אודה אם תוכלו לשפוך מעט אור על המצב ומה משמעות הדבר מבחינת העוברית שלי. תודה מראש

שני שלום רב, נוזל פריקרדיאלי בעובר, בחלק גדול של המקרים הינו תגובתי לממצאים אחרים במערכות שונות. בכל מקרה אם הוא מועט ( כלומר פחות מ-2 מ"מ ) ןאינו מלווה במום לבבי, ישנו סיכוי רב כי לא ישפיע על העובר בהצלחה ד"ר הדס

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים