מעקב אקו לב ראשון בגיל חודש

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

23/10/2018 | 13:04 | מאת: אור

שלום רב דוקטור הדס, עשיתי עם בתי אקו לב- מעקב ראשון לאחר האבחנה שנעשתה לאחר הלידה. בתי בת חודש. להלן הסיכום: Situs solitus חיבורים תקינים. מדורי לב בגודל ותפקוד תקינים. מסתמים אטריוונטריקולריים וסמילונרים תקינים. קיימת דליפה טריקסופידאלית קלה ודליפה פולמונרית קלה שתיהן בתדר נמוך, עדות ללחץ ריאתי תקין. נראה פגם זעיר במחיצה הבין עלייתית. נראה פגם פריממבורנטי במחיצה הבין חדרית עם זרימה משמאל לימין ומפל של 100 ממ"כ על פניו. מוצא החדרים עם זרימה תקינה. מוצא עורקים הכללים תקין קשת אאורטה שמאלית תקינה ללא עדות ל- pda או קוארציה. לסיכום: Primembramous ventricular septal defect: small Pressure restrictive with normal patent formen ovale: tinny communication מעקב נוסף בעוד חצי שנה. הקרדיולוגית הייתה מאוד אופטימית ואמרה שסיכוי גבוה שיסגר לבד וגם אם לא זה לא חור שלדעתה יעשה בעיות בהמשך(החור נראה באיזור ה2 מ"מ אולי קצת פחות). אשמח לשמוע את חוות דעתך לאור סיכום האקו לב הנ"ל. תודה רבה!

בנתונים האלה, אני מסכים לחלוטין. הפגם בין החדרים קטן ובמיקום שבו בד"כ הם נסגרים לבד בשנתיים הראשונות לחיים. המפל הגבוהה מעיד על כך שאין השפעה על הלחץ הריאתי (וטוב שכך). הפגם בין עלייתי קטן ואניו מוגדר כמום לבבי אלא כ וריאנט אנטומי ולכן בעל משמעות קטנה בלבד. את בדרך הנכונה בהצלחה

24/10/2018 | 08:21 | מאת: אור

תודה רבה לך! אין לי מילים להסביר כמה הפורום הזה עזר לי

נפלא

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים