בת 5 כולסטרול גבוה 220

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

08/06/2018 | 01:38 | מאת: טל

בתי בת 5, חולה בסוכרת נעורים מזה כשנה וחצי. בבדיקות דם נמצא כי הכולסטרול הוא 220 והכולסטרול הטוב הוא 76. אני מודאגת מהתוצאה. האם בצדק? האם להעמיק את הברור?

טל שלום, אם בבדיקת הכולסטרול הכוונה שלך היא שה LDL הוא 220, זהו ממצא בהחלט לא תקין ועונה חלקית על קריטריונים של היפרכולסטרולמיה משפחתית(יחד עם היסטוריה משפחתית חיובית ותשובה כזו בבדיקות חוזרות למרות טיפול בדיאטה). בגיל 5 לא נהוג עדיין להתחיל טיפול תרופתי אולם בהחלט אפשר לדבר על תזונה נכונה. אנא פני עם הממצאים לרופא הילדים שיפנה אתכם למסלול התזונתי וימשיך בירור בכוון המטבולי. בהצלחה ד"ר הדס

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים