הסבר לנוזל פריקדיאלי בכמות קטנה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

27/04/2018 | 00:57 | מאת: חופית

הייי הייתי בסקירה מוקדמת וברוך השם הכל תקין חוץ מי שהרופא המסקר אמר לי שיש לעובר נוזל פריקדיאלי במכמות קטנה ושלח אותי לעשות אקו לב עוברי האם אפשר הסבר מה זה אומר והאם חלילה זה מסכן את העובר

ופית שלום, נוזל פריקרדיאלי בכמות קטנה הוא נמצא נפוץ בסקירת מערכות ועוד יותר מזה באקו לב עובר. משמעות הממצא היא שיש קצת נוזל סביב הלב. המצאות של נוזל עד עובי של 2 מ''מ הוא ממצא בגבול הנורמלי ( כלומר תקין לחלוטין) אולם נוזל בכמות גדולה יותר מעלה את השכיחות של מום לבבי או פגיעה מערכתית אחרת . במאמרי סקירה גדולים המסקנות הן שאם יש נוזל אפילו עד 7 מ''מ ואינו מלווה במומים לבבים או אחרים אין הדבר מעיד על בעיה נוספת אולם גם יש מצבים גבוליים המתפתחים מול עיננו ( כמו במחלות ויראלית מסויימות) ואז מצריך הממצא המשך מעקב. שורה תחתונה, טוב עשה הסוקר שהפנה אותך לשלילת מום לבבי ( לאחר שהוא שלל מומים נוספים)וסביר סטטיסטית שתשובת הבדיקה תרגיע את המערכות .וכך יוכל גם הוא ובעיקר גם אתם לישון בשקט. בברכה ד"ר הדס

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים