התערבות קלה של המחציה בין החדרים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

03/02/2018 | 12:19 | מאת: מהא

שלום אני בשבוע 33 הקורדיולג אמר שיש התעבות קלה בין המחציה בין החדרים וסינוס קורוארי רחב ורופא הנשים שלי אמר שאקו לב תקין וגדול הלב תקין יחסית לבית החזה אני מודאגת אני עשיתי מי שפיר תקין והסכרת תיקן אני מוסיפה עותק מהכתבים אני מבקשת עזרתכם ומה הטיפול אחרי הלידה תודה מראש

שלום רב, הרחבה של סינוס קורונארי כמו גם התעבות קלה של המחיצה הינם שינויים שיכולים להיות מחד ללא כל משמעות ומאידך לבוא בשילוב עם מומי לב נוספים. ולכן החשיבות הרבה בביצוע בדיקות נלוות. הטיפול לאחר הלידה תלוי בשינויים העוברים על הלב במהלך הזמן עד הלידה וגם לאחריה. אם אין מומים נלווים,וכאשר במחיצה בעלת התעבות קלה בלבד בד"כ מדובר במעקב בלבד. לכבי הגדלת הסינוס הקורונארי חשוב לשים לב שאין כלי דם נוסף המנקז אליו. אני לא יודע מתי בוצעו הבדיקות אולם אם יש ספיקות ניתן לחזור על הבדיקה על ידי מומחה לאקו לב עובר. ישנם לא מעט כאלה באיזורים שונים בארץ.כמו למשל אצלנו במרכז הרפואי אסף הרופא כחלק מהמערך של גניקולוגיה/יולדות. בהצלחה ד"ר הדס

04/02/2018 | 11:35 | מאת: מהא

תודה רבה על התשובה אני עשיתי את הבדיקות בחודש שעבר שהייתי בשבוע 28 האם מה שכתוב במכתב מהקו רדיולוג אומר שיש מומ לב והאם זה משפיע על חיי העובר אחרי הלידה אני שאלתי אותו אבל הוא מאוד אדיש ורצוה שתעזור לי להבין את המצב תודה

מהא שלום, התעבות המחיצה בשבוע 28 אינה דבר תקין וגם הרחבה של סינוס קורונארי מצריכה הסבר.אם אני יוצא מנקודת ההנחה שכל מה שניתן לצפות בשבוע 28 אכן ניצפה ואין לעוברך כל מום נוסף אז יכולות להיות 2 אפשרויות: 1. שהממצאים יעלמו עד הלידה 2. שלא יעלמו וידרשו מעקב או טיפול אי אפשר באמת לדעת אם זה לכאן או לכאן אולם היות והלידה צפויה רק בעוד שחודש וחצי ואין הסכמה בין בקרדיולוג לגניקולוג אני חושב שיש הגיון ביעוץ נוסף אצל מומחה לאקו לב עובר. יש רבים וטובים כאלה שגם יסבירו לך בפרטי פרטים. בהצלחה

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים