דופק נמוך אצל נערה אנורקסית

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

25/09/2017 | 09:41 | מאת: מיקי

שלום, בתי סובלת מהפרעת אכילה מזה 4 חודשים , במהלכם אף היתה מאושפזת במחלקת ילדים למשך מספר שבועות בשל דופק נמוך מאוד. הדופק בלילה 40-45 ובמהלך היום 45-50. בדיקת האקו לב יצאה תקינה וכך גם בדיקת א.ק.ג הרופאים טוענים שהדופק נמוך רק בשל האכילה המועטה. שאלתי היא - האם יתכן שהדופק של בתי היה תמיד סביבות 50 ולא 60-80 כמו הממוצע באוכלוסייה ולכן הדפקים הנמוכים אינם כל כך נמוכים ביחס לעצמה או שמא הרופאים צודקים. תודה.

מיקי שלום רב, דופק נמוך הוא תופעה נפוצה בגיל ההתבגרות וסביבתו ולכן יכול להיות שהדופק הנמוך של בתך בבסיסו הוא סביב 50, יחד עם זאת באנורקסיה הדופק גם כן נמוך. הנתון הנוסף הוא ששני המצבים נגרמים מאותה סיבה והיא גירוי וגאלי מוגבר ( שאגב קורה גם לספורטאי עילית בזמן מנוחה) דופק נמוך סביב 45-50 לכשעצמו אינו סיבה לאישפוז אלא אם כן מגיע עם תסמינים נוספים. אנורקסיה לעומת זאת היא מחלה מסוכנת עם אחוזי תמותה לא מועטים ולכן ההתנהלות בכובד ראש בהצלחה בטיפול ד"ר הדס

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים