הולטר לילד בן 3 - שאלה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

18/07/2017 | 08:58 | מאת: גיא

שלום רב, בני בן 3, בריא, ללא מחלות ו/או טיפול בתרופות. לפני כשנה, שמנו לב כי יש לו דופק "מהיר" (140-160 בערות, 100-120 בשינה). ביקרנו אצל רופא המשפחה אשר הפנה אותנו לקרדיולוג. הקרדיולוג, ד"ר שאול ברעם, ביצע לבני אקו לב שיצא תקין לחלוטין אך ציין כי - למען הסר ספק - נעשה הולטר 24. ביום א' הקרוב קבענו תור להולטר. שאלתי: איך להתנהג בזמן ההלוטר? האם לתת לו להשתולל ולהתרוצץ או לעשות "יום בית" כדי שלא ישתולל מדי? האם יש יתרון כי יתרוצץ לו ובכך הדופק יעלה ואולי - בגלל זה - יהיה סיכוי לקבל תמונה יותר נכונה בתוצאות ההולטר (אולי במאמץ יתגלו דברים שלא יראו בזמן מנוחה). האם זה נכון? אודה לתשובתכם.

גיא שלום רב, בזמן ההולטר הכי טוב זה להתנהג כרגיל. בנוסף כדאי בחצי שעה או שעה אחרונה לעשות פעילות מאומצת וכך אנחנו מצליחים לדמות חלקית מבחן מאמץ, מאד מאדד חשוב לכתוב את זה ביומן כדי שגם הרופא וגם הטכנאי ידעו שהדופק המהיר בזמן זה הוא חלק מפעיללות מכוונת(תשמרו העתק של דף היומן כי לפעמים הם "נוטים" להעלם...) בהצלחה ד"ר הדס

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים