תחושה שהלב "נופל" או "עוצר"

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

12/07/2017 | 14:23 | מאת: אוראל

שלום,בן 19  לפני כ9 חודשים נבדקתי אצל קרדיולוג בעקבות תחושות של דופק מהיר והחסרת פעימה מפחידה מידי פעם אקו לב- תקין אקג- תקין בדיקת מאמץ- תקין הולטר 48 שעות- תקין למעט פעימות מוקדמות בודדות מאז נעלמו התחושות ולפני חודש התחילו לחזור  בערך פעמיים או שלוש בשבוע ללא שום התראה מוקדמת אני מרגיש שהלב "נופל" או שהלב פתאום מחסיר פעימה שאחריה מלא פעימןת מהירות תחושה מפחידה לאין שיעור ! ממצב של חוסר מודעות מוחלט לדופק פתאום אתה מרגיש את הדופק כאילו עוצר או כאילו הלב נופל כיום אני חייל ולפנות לקרדיולוג זה משהו יותר מסובך.. אבל בהתחשב בכך שנבדקתי בכול הבדיקות הנל לפני 9 חודשים והם יצאו תקינות לגמרי האם יש סיבה לדאגה ? או צורך לרוץ ולנסות לקבוע לקרדיולוג? חשוב לציין שגם בזמנו שנבדקתי התחושות היו קיימות אך נעלמו לכמה חודשים וכעט חזרו תודה רבה :)

אוראל שלום, אתה מתאר בדיקות תקינות ,אולם החלק העיקרי בבדיקו של הפריות קצב הוא להתאים את התחושה לממצא בבדיקה. ולכן אם הבדיקות בוצעו בזמן שלא חשת דבר אין להן משמעות רבה. חשוב לגשת לרופא היחידה לתאר לו את הממצאים ואחרי בדיקה גופנית הוא יחליט עד כמה דחוף המקרה וישלח אותך להמשך בירור. עוד אפשרות היא לגשת ל טרם/מוקד/ מיון/רופא קצין העיר בזמן חופשה ולהתיחל שם את הבירור. בכל אופן תחושת "החסררת פעימה" הינה בד"כ בעקבות פעימה מוקדמת עליתית או חדרית וברוב המקרים אינה דבר מסוכן. ולכן עצתי, גש לרופא היחידה ותאר לו את המקרה בהצלחה ד"ר הדס

12/07/2017 | 23:14 | מאת: אוראל

אז זהו.שאני כן הרגשתי בזמנו את התופעות. לכן בוצעו הבדיקות! פשוט,בערך שבוע לאחר הבדיקות התופעות *נעלמו* וחזרו בחודש האחרון שוב. בערך פעמיים שלוש בשבוע. האופציןת שלי הן לקבוע תור לקרדיולוג מנ שיקח בערך 3 חודשים,או לפנות למיון/ביקור רופא. השאלה אם אתה חושב שיש בכך צורך או שזה מיותר ואפשר להמתין את ה3 חודשים לבדיקה מקצועית

שלום אריאל, כפי שכתבתי צריך תיעוד של אירוע שבו אתה מרגיש את התופעה בזמן שיש עליך הולטר ואז משווים את ההאקג שבהולטר בזמן האירוע לתחושה שלך ואפשר להבין מה מקור התחושה. אני לא חושב שנכון לקבל החלטות רפואיות על בסיס מידע חלקי גש לרופא שלך והתייעץ עמו ד"ר הדס

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים