בירור לגבי נערה עקב הפרעות קצב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

27/05/2017 | 15:55 | מאת: רונית

בתי בת 18 גילו לה לפני 7 חודשים הפרעות קצב.טכיקרדיה עלייתית עם התעלפויות.סחרחורות.דיפקות לב מהירות וחולשה רבה.הרוב היא במיטה. ניסו 5 סוגים שח כדורים להפרעות קצב אך הל לא עזרו בכלל.אושפזה בבית חולים עקב ברדיקרדיה של 38 ו ניסו לבצע הליך של אבלציה.אך נכנסו הרעידו את הלב עם תרופות ולא ביצעו את האבלציה מכיוון שלא ידעו מהיכן יוצאות ההפרעות קצב שלה אמרו שכנראהה תצטרך קוצב לב .אך מכיוון שהיא צעירה הרופא לא מעדיף להשתיל קוצב לב. הרופא החזיר אותה לקרדילוק.רק לניסיון למרות שאופזה בגלל הכדור שגרם לברדיקרדיה. מה עושים במצב זה

רונית שלום, הפרעות קצב עליתיות אינן נפוצות בגיל הצעיר (אולם בהחלט אינן נדירות) ישנם הרבה סוגים שונים של הפרעות קצב כאילו ה"משפחה" של הפרעות אילו נקראית SVT והטיפול ממוקד לפי סוג ההפרעה הספציפי והמוקד , התעלפויות אינן נפוצות ובטח לא במיטה. אבל אם נתמקד באופציות הטיפוליות: 1. יש הרבה יותר מ-5 סוגים שונים של תרופות לטיפולים השונים וגם שילובים ומינונים שונים, לפעמים צריך הרבה סבלנות ומקצועיות כדי להגיע לשילוב האופטימאלי. 2. יש גם הרבה טכניקות שונות של זיהוי מוקד עלייתי וצריבתו, צריבה בחום, צריבות בקור מיפוי על ידי מערכות ממוחשבות וכו...ולפעמים לוקח מספר שעות עד שמגיעים אל המוקד הבעייתי והאמת היא...שלפעמים הסכנה בצריבה גדולה מהערך הטיפולי ולכן בסוף מחליטים לא לצרוב אולם לפני שמתיאשים כדאי לנסות צורות שונות, לפעמים מורידים שונים 3.דעה שניה היא לא מילה גסה ברפואה, ובמקום שמומחה אחד לא הצליח אולי אחר יצליח יותר, ולפעמים אין לנו הסבר טוב למה,אולי סתם כי "משנה מקום משנה מזל" 4. דופק של 38 תחת טיפול בקרדילוק אינו סיבה להכנסת קוצב, צריך עוד סיבות 5. אם בסוף מחליטים על קוצב....גם בזה חלה התקדמות נפלאה בשנים האחרונות המאפשרת איכות חיים טובה מאד ולכן עצתי היא לא להתיאש, להעזר בסבלנות במשך סוגי הטיפול השונים, אם לא הולך להתייעץ עם מומחה נוסף. בהצלחה ד"ר הדס

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים