כאבי ברך

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

14/01/2015 | 20:36 | מאת: לימור

לפני יום נפלתי בכניסה לעבודה על הברכיים הברך השמאלית ממש נפגעה השתפשף הברך במדרכה אחכ יש קצת נפיחות ואודם מסביב לפצע אך איני יכולה מישיבה לעמידה כאבים חזקים גם לעלות במדרגות . אך כשעומדת אחרי הכאב החד כואב ללכת אך נסבל . האם זה מעוצמת המכה או שיש לבדוק זאת אצל רופא

שלום חבלה ישירה לקדמת הברך הינה חבלה מאד כואבת בעיקר בגלל שכבת "ריפוד " דקה של עור ושומן . החבלה יכולה לכלול פגיעה בעור ושומן תת עורי בלבד אך יכולה גם לכלול פגיעה בעצם ( שבר/סדק ) ו/או פגיעה ברצועות הברך. חבלות קלות בדרך כלל ב3 ימים הראשונים כואבות אך מאפשרות תפקוד , נשיאת משקל מלאה על הרגל וכיפוף ויישור הברך בטווחים המאפשרים תפקוד בסיסי. כל חבלה שאינה מאפשרת נשיאת משקל או גורמת למגבלה קשה בתפקוד היום יומי צריכה להיבדק עי אורטופד. בכל פגיעה חשוב להרים הרגל , לקרר המקום בעזרת קרח (לא מגע ישיר לעור ) , חבישה אלסטית ומנוחה .במידה ויש שפשוף או פגיעה בעור -שטיפה של המקום וחיטוי ,בנוסף יש לוודא כי ב5 שנים האחרונות חוסנת לטטנוס )

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך