קרע גדול למדי במיניסקוס המדיאלי

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

31/12/2014 | 22:47 | מאת: ביבה

שלום, אני רגילה לספורט כמו פילאטיס ,מתיחות,עיצוב,זומבה,הליכות כולל טיולי יום ופתאום התחלתי לחוש כאבים בשוק ,אח"כ קרסתי בהליכה מבלי יכלת לדרוך ועם כאב עצום ועם הזמן הכאב התגלה בברך עם דלקת רצינית שלא עברה לגמרי והאבחנה MRI כאמור כשהניתוק באחז שורש המיניסקוס לטיביה האם כך תמיד נראה קרע? האם בגיל מעל 75 ניתן לשפר את המצב או שאשאר מוגבלת? האם אוכל לחזור למצבי הקודם? עושה פיזיותרפיה ( בהרבה דומה לתרגילים מוכרים) איך אפשר להתגבר לחלוטין על הדלקת או שהיא חוזרת?כדורים לא עזרו גם אינני יודעת מה מזיק תודה מאוד

שלום קרע גדול במניסקוס יתכן בכל גיל , מיקומו והמגבלה שהקרע גורם הוא הדבר שישפיע על סוג הטיפול מטיפול שמרני ועד טיפול ניתוחי . בגיל המבוגר יש נטייה לטיפול שמרני אך לעיתים יש צורך בטיפול ניתוחי כי המניסקוס יכול להיות כמו אבן "תקועה" בגלגל שיניים . ואז ניתוח קטן יכולך לגרום לשינוי גדול המידה והסחוס פגוע - יתכן והקרע במניסקוס הוא חלק מהסתמנות של שחיקת סחוס ממליץ בדיקה עי אורטופד מומחה בניתוחים ארטרוסקופיים והחלפות מפרקים בשאלת הטיפול המתאים תודה ושנה אזרחית טובה

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך