תהודה מגנטית של ברך שמאל

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

26/03/2015 | 09:03 | מאת: טובי

אם אפשר הסבר: נראית רקמה פרוליפרטיבית בתוך חלל הברך בעלת מרכיב סולידי וציסטי. הרקמה עם מוקדים של סיגנל נמוך מאוד ברצף T2-FFE מתאימה ל- PNVS דיפוזית או לרקמה עם המוסידרין המפושט בתוכה באופן דיפוזי. את האזור האינטר-קונדילרי סביב ה- PCL ה- ACL וכן בשומן של הופה ובאזור סופרה פטלרי.קיימת האדרה דיפוזית של הרקמה בגדוליניום. ארוזיות קטנות קיימות בפלטו הטיביאלי באזור המיננציה האינטר קונדילרית, באספקט האחורי מדיאלי של הטיביה המקורבת. אפשר לדעת מה זה אומר? תודה

תשובת הMRI כמובן בליווי תלונות מתאימות תואם התפתחות של גידול שפיר בשם Pigmented villonodular synovitis (PVNS) זהו גידול שפיר הנמצא בתוך מפרקים וגורם להרס המפרק והסחוס במידה ומוזנח , מדובר בהתפתחות לא תקינה של רקמה סינוביאלית הנמצאת בפרק , תשובת MRI , זו דורשת התייחסות אורטופד בהקדם ממליץ לפנות ליחידת האורטופדיה האונקולוגית בביהח איכילוב שהינה בעלת נסיון רב בתחום . בברכה

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך