אבחנה וזמן החלמה בברך.

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

01/03/2015 | 15:47 | מאת: גילי

בעקבות פציעת ספורט בכדורגל.נשלחתי לאולטרה סאונד בברך. חלק מדיאלי-הודגמה התעבות הטרוגנית של החלק פרוקסימלי של הMCL עם פסים נוזליים באמצע,מתאים לנקע עם קרעים אורכיים חלקיים קטנים. החלק המידיאני של המינסקוס בולט החוצה ופחות הקרן האנטריורית ופוסטריורית. מה האבחנה? כמה זמן החלמה? אשמח לתשובה.

ערב טוב פגיעה ברצועה הפנימית mcl היינה פגיעה נפוצה, ולמזלנו לרוב מסתדרת בטיפול שמרני . הכולל סד חובק לברך ופיזיותרפיה . לעיתים יש פגיעות נלוות כגון קרעים במניסקוס , רצועות נלוות אחרות ופגיעה סחוסית. בדיקת האולטרסאונד מדגימה היטב את רצועת ה mcl , אך אינה מדגימה הפגיעות הנלוות. בדיקה עי אורטופד המתמחה בתחום הספורט יכול לכוון האם הפגיעה מבודדת או צריך להמשיך בהדמיה אחרת ( MRI ) השיקום לאחר הפציעה תלוי ברמת הפגיעה מקרע חלקי ועד קרע מלא של הרצועה . מה שיקבע את הטיפול הוא חוסר היציבות הקלינית . תודה

04/03/2015 | 21:27 | מאת: גילי

תודה רבה!

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך