קרע בסהרון המדיאלי

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

03/02/2015 | 16:23 | מאת: ישראל

שלום רב שמי צחי אני חייל קרבי לפני חודש ושבוע התחילו לי כאבים ברגל מהבוקר באמצע היום נשמע קליק מאוד חזק מהברך ויום למחרת לא יכולתי לדרוך עלייה לשנייה אפילו כאבים הזויים הגעתי לרופאה ביחידה קבעה לי תור לאורטופד ברך משם הוא ראה כי הברך נפוחה מאוד ויש הגבלה בתפקוד שלח אותי ל mri ואלו התשובות : קרע ורטיקאלי בקרן האחורית של הסהרון המדיאלי ריבוי מתון של נוזל במעטפת גיד הפופליטאוס ריבוי מתון של נוזל במדור הלטראלי ובמדור המדיאלי של הברך ריבוי בינוני של נוזל סינוביאלי בבורסה הסופרה -פטלרית וברצסים הפרא פטלרים . מה כל זה אומר ומה הטיפול ? תודה מראש

מדובר בקרע במניסקוס הפנימי של הברך , הנוזל הוא תגובתי לפגיעה ויתכן ומכיל גם מעט דם , החשיבות העיקרית הינה תפקוד הברך והכאב , המשמעות היא קרע במבנה המניסקוס שתפקידו לתאם בין שני חלקי הברך , לפזר עומס ולשמש כבולם זעזועים בברך , פגיעה במניסקוס פוגע בכל הדברים הנ"ל. ממליץ להיות במעקב אורטופד , להתחיל פיסיוטרפיה בהקדם , במידה ואין שיפור קליני יש לשקול ניתוח ארטרוסקופי

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך