כאבי ברכיים

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

02/02/2015 | 16:53 | מאת: תמיר

שלום רב, אמי סובלת מכאבים עזים בגפיים, לאחר טיפולי כימותרפיה שפגעו לה בסחוס בגוף. היא כמעט ואינה מסוגלת ללכת. לפני כמה ימים הוזרקה לה כרבולת תרנגול לאחת הברכיים, אבל היא עדיין מתלוננת על כאבים עזים ברגליים. בעוד כחודש היא אמורה לעשות טיפול נוסף בברך השניה. איך אפשר לדעת אם הטיפול עזר? מתי אמורים הכאבים להיחלש? האם היא אמורה להיות במנוחה או בתנועה? מה עוד היא צריכה לדעת על הטיפול? תודה רבה, תמיר

בשלב הראשון יש לוודא שכאב הרגליים נובע מפגיעה בסחוס הברכיים. חומצה היאלרונית הינה טיפול מקובל לפגיעה סחוסית. יעילות החומצה ההיאלרונית לטיפול בשינויים ניווניים קשים בסחוס מוגבל ביותר. לעיתים יש אפקט חיובי ולעיתים לא , תגובה בדר"כ מופיעה מספר שבועות לאחר סיום הטיפול .טיפול לפגיעה בסחוס נרחבת כולל טיפול שמרני וניתוחי . בכל מקרה פיסיוטרפיה פעילות גופנית והפעלה של הברך הם בעלי אפקט חיובי לכאב ותפקוד.

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך