האם מתאים לעלות במדרגות בכאבי ברכיים

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

22/08/2020 | 18:25 | מאת: גל

בת 60 עם שחיקת סחוס בינונית בברכיים. כדי לא לאבד את יכולת התנועה אני מקפידה לעלות במדרגות ולהתכופף עם הברכיים בכל פעם שאני רוצה להרים חפץ מהריצפה גם כשהפעולות כרוכות בכאב נסבל. האם אני עושה נכון?פעילות כזו עוזרת לשפר תנועה או מחמירה את מצב הברכיים? תודה

ערב טוב עליה במדרגות היינה פעולה מצוינת לברכיים בעיקר בגלל השילוב המצוין של חיסוק שרירים ועבודה על טווחים . הגעה לטווחים כואבים אינו דבר שלילי אך לעיתים ״מגרה ״ את הברך ברמה כזאת שיש נפיחות רגישות ומגבלת טווחים לאחר מכן . אני ממליץ טיפול פיסיוטרפי שכולל חיזוק שרירים עבודה על טווחי תנועה ופעילות פונקציונלית , בנוסף כמובן ניתן להוסיף טיפולים שונים כגון נוגדי כאב , דלקת , זריקות ואחרים . במידה ויש החמרה תפקודית ממליץ פניה לאורטופד מומחה לדון כל האפשרויות הטיפוליות בהחמרה וגם באחזקה השוטפת של הברכיים . בברכה דר נמרוד שניר אורתופד מומחה מנהל היחידה להחלפת מפרקים מרכז רפואי תל אביב .

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך