קרע בברך מעבר בין MCL

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

24/05/2020 | 21:31 | מאת: לי

ד"ר שלום רב, בני ספורטאי בן 11, נפצע בברך תוך כדי אימון ג'ודו. אחרי מספר שבועות שלא היה שינוי במצבו בוצע MRI ולפי הממצאים אין קרע במניבסקי והרצועה הצולבת. אולם, יש קרע באיזור מעבר ביןMCL לרטינקולום הפיקה המדיאלי. הוא התחיל פיזותרפיה, אולם בגלל הקורונה הייתה הפסקה כבר חודש וחצי בטיפולי פיזותרפיה וכל יום עושה תרגילים בעצמו. חלפו 4 חודשים מאז הפציעה, יש שיפור והוא יכול לרוץ, לקפוץ, אולם הוא גודוקא ועדיין לא יכול לחזור לביצוע התרגילים רגליים. האם זה נורמלי שההחלמה כל כך ארוכה בסוג פציעה זו? האם יש צורך לעשות עוד בדיקות? מה המלצתך? תודה רבה

שלום על פי התיאור יתכן ובנך פרק הפיקה מלאה או חלקית , חשוב לשקם הברך לאחר פגיעה זו באופן מסודר במיוחד כאשר על הברך צפויים עומסים גדולים כגודוקא לאחר 4 חודשים חשוב להבדק שוב ולראות איך ההתקדמות ולעבור שוב על ההדמייה לראות שלא פוספס שום דבר ממליץ בדיקת אורטופד ילדים / מומחה ספורט ופיסיוטרפיה בברכה דר שניר

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך