כאב חד בברך לאחר קרע

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

04/05/2019 | 00:34 | מאת: DINO RAJA

שלום, קרע חלקי ברצועה הצידית, שלושה חודשייםפלוס 3 שבועות אחרי הפציעה. ב 10 ימים האחרונים הגעתי לטווח מלא בפיזיטרפיה ועבודה בבית. ההליכה רגילה ואני עובד על חזיוקי השרירים ונדמה שהרגל חזרה לנפח שלה. הכאב החד - כמו סכינים\מחטים\אש בתוך הברך לא עובר. קבלתי מרופא מומחה שני סוגי כדורים: ברקסין ו טרמאדקס ואני לוקח אותם כבר כ 20 יום. אכן מקלים בכאב. איני יכול לישון ברצף - הכאב מופיע לאורך כל היום אך בעיקר במנוחה. נניח כשאני עושה אופניים אינני חש בדבר. מה עושים עם הכאב? אני ממשיך לאתגר את עצמי כמו ירידה במדרגות, קצת ניתורים קלים ואפילו קליעות לסל. כדווקא מנוחה מוחלטת מוריד את הכאב. מה נכון לעשות? פעילות וניסיונות לחזרה מלאה לשגרה כולל ספורטיבית או מנוחה? מה לגבי הכדורים? להמשיך לקחת? ניסיתי בלי יומיים והכאב בלתי נסבל תודה

קרע של רצועה צידית היינה פגיעה שההחלמה ממנה לוקחת זמן . הדבר החשוב ביותר להגיע לטווחים מלאים , לאחר מכן חשוב לעבוד על השרירים והגעה לנפח שריר הדומה לצד שני. כאבים הנמשכים לאורך חודשים דורש בירור בעיקר של שלילת פגיעה נוספת תוך פירקית נלוות שפוספסה. במידה ואין פגיעה נוספת הדבר הכי חשוב זה שתעלה על אופני כושר ותעבוד חזק , בנוסף לתרגול ליציבות כמו עבודה על פיתה ומשטחים לא יציבים . הכאב לרוב חולף בסוף. בשלב זה ממליץ בדיקת רופא מומחה בברכה דר נמרוד שניר

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך