כאב בברך שמאל ובנוסף הרגשת חיכוך ושיחורר בברכך

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

12/08/2018 | 15:37 | מאת: עדי

שלום אני בן 44 . מזה זמן יש לי בעיה בברך שמאל. התחיל לפני חודשיים שהרגשתי כאב חד מתחת לפיקה לאחר שנשענתי על רגל שמאל ,ביקרתי אצל אורתופד שאמר יכול להיות דלקת ונתן לי אדקס 400 .בצאתי צילום רנטגן מכמה זווית לברך ולפיקה ולבסוף נתן הרופא סד לרגל עם טבעת סיליקון. הבעיה אשר באה לידי ביטוי בהליכה שאני מרגיש שיש שיחורר בברך (כאילו לא מקובע וחזק) ובנוסף אני מרגיש חיכוך בישור הרגל (גם שאני מישר את הרגל בישיבה אז ממש מרגישים את חיכוך). בברכה

ערב טוב כאבים בקדמת הברך יכולים לנבוע ממספר רב של גורמים , דלקות בגיד הפיקה או שינויים היוונים בסחוס הפיקה , קרע או הסתיידות בגיד וכן מגורמים נוספים כגון קרע מניסקוס , כאב מוקרן מהגב או בעיה אחרת . תחושת החופש /שחרור לא לגמרי ברורה באיזה מצבים , תחושת החיכוך לרוב נובע משינויים ניווניים בסחוס הפיקה או הסתיידות / חיכוך ברקמה רכה של הברך . יתכן ותצטרך הדמייה נוספת להבהרת הבעיה כגון mri או US ממליץ פנייה חוזרת לאורטופד להבהרה או בדיקה עי. מומחה ברך /ספורט . בברכה דר נמרוד שניר מנהל היחידה להחלפת מפרקים ביהח איכילוב , ת״א מומחה בהחלפות מפרקים ( ברך וירך ) ורפואת ספורט

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך