התעוררות מוקדמת- בן שנתיים

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

10/07/2016 | 09:37 | מאת: מעיין2

היי, הבן שלי בן שנתיים וחודש, הולך לישון עצמאי (לאחר טקס שינה מסודר, כולל סיפור) בין השעות 19:45-20:00. בדר"כ מתעורר בסביבות השעה 06:30. בחודש האחרון התחיל להתעורר כל בוקר בשעה 05:15, מבקש לאכול ולעבור למיטה שלנו. אנחנו נותנים לו בקבוק תמ"ל וכשהוא מסיים, חוזר לישון אצלנו לעוד כשעה. כשניסינו להסביר לו שעדיין לילה ולא אוכלים בשעה הזאת, הוא התחיל להשתולל ולצרוח. מה עושים במצב כזה? לא נראה לי שהוא באמת רעב אלא יותר פיתח סוג של הרגל עם בקבוק ואצלנו במיטה ובשעה קבועה, כל יום אותה שעה בדיוק... יש משהו שניתן לעשות כדי שיחזור להתעורר כמו פעם, אחרי השעה 6 בבוקר? תודה רבה!

אפשר לנסות מנורת לילה שמחוברת לטיימר. כשהולכים לישון אומרים לילה טוב לאור ומכבים. כשתתעורר ב5:15 מסבירים לו שהאור עדיין ישן ועכשיו לא אוכלים, מכוונים את הטיימר לכ-10-15 דק' אחרי הדעה שמתעוררת בה, דהיינו 5:30. לא מוציאים אותו מהחדר ולא נותנים בקבוק בזמן הזה. כשהאור נדלק אומרים בוקר טוב ואז אפשר לצאת. כל 3 ימים מכוונים את הטיימר ל10-15 דק' קדימה עד שמגיעים לשעה שרוצים.

12/07/2016 | 11:13 | מאת: מעיין2

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות