בעיות שינה

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

08/12/2014 | 09:16 | מאת: לילך

יש לי 2 בנות מקסימות בה. כל עוד זה לא נוגע לשינה. כי לישון, הן לא יודעות! הגדולה בת 3 וחצי עדיין מתעוררת בלילה. במקרה הטוב- פעמיים. באה לראות אותי ואני מחזירה אותה לישון ובדכ חוזרת לישון מהר.. הבת הקטנה בת 11 חודשים. היא ישנה בחדר עם הגדולה.. העברנו אותה לפני חודשיים בערך מהחדר שלנו. היא מתעוררת המוןןןןן בלילה. שתיהן נרדמות בסביבות 19:00-19:30 אני שמה אותה במיטה עם מטרנה. היא לא נרדמת עם הבקבוק. אני מביאה לה מוצץ. לפעמים נשארת לשכב ונרדמת. ולפעמים בוכה קצת ואז נרדמת. אני לא מרימה אותה. ומשעה 21:00 מתחילות החגיגות עם הקטנה.. בדכ אחרי שאני אביא לה מים ומוצץ היא תירדם שוב. בחלק מהפעמים זה ממש לא יספק אותה ותרצה מטרנה. אני מביאה לה. לפעמים גם כמה פעמים בלילה. העיקר שתישן! מתעוררת מלא פעמים. בסביבות 15 בממוצע. יש לילות שהרבה יותר ואז אני כבר נשארת לישון בחדר שלהן כי אין לי כח לחזור למיטה שלי ושוב לקום.. יש לי שינה ממש קלה ואני קופצת על הציוץ הראשון שלה.. בעלי ואני שונים בדעות שלנו. הוא בעד לתת לה לבכות עד שתירדם. לי זה קשה. למרות שאני מאד מתאמצת ולא נכנסת אליה לחדר. זה מאד קשה לי! אני תמיד פוחדת שאולי כואב לה משהו. היא בתקופה שהיא מוציאה שיניים. לפני כמה שבועות הוציאה 5 שיניים ביחד. והיא גם תמיד מצוננת. אז זה בטח גם לא תורם לה. בקיצור. אני עייפה מאד ולא יודעת מה כדאי לעשות.. אשמח לשמוע מה יש לך להגיד.. הלוואי ויש לזה פיתרון. כי כבר 3 וחצי שנים שאני לא ישנה לילה שלם.. תודה ולילה שקט !

שלום לילך. אכן בעיה מורכבת יש לך והפתרון די פשוט. את לא חייבת לתת לבתך לבכות כמו שבעלך טוען למרות שגם זו שיטת חינוך לשינה לאלה שבוחרים בה. בשיטת נוכחות הורה ועמעום הכוללת גם הדרכת הורים את לומדת שאת יכולה להגיב ולגשת ולהיות נוכחת בחדר עם ילדותייך. הדבר החשוב ואת כתבת בעצמך, את נותנת לה מוצץ ואז מים ואז נשברת ומטרנה היא לומדת שהיא יכולה לשבור אותך. תגשי עשרות פעמים תרגיעי מבכי תתני יד מלטפת אבל אל תתני את הבקבוק. מוצץ אפשרי מאחר ובגיל זה כבר יודעים לקחתו לבד. יהיו לך 3 לילות מאוד קשים אבל העניין הוא לא להשבר ללמד את בתך שיותר אין בקבוקי מטרנה בלילה כאשר זו לא שעת האוכל (כן מותר עד פעמיים בלילה אם מתעוררת במרווחים של 4 שעות לתת מנת מטרנה) שאר הפעמים פשוט אין ולא יהיו והכי חשוב להשאר עקבית ולא להשבר. אחזור שוב להזהיר שבד"כ שלושת הימים הראשונים קשים מאוד אך אחריהם השיפור מדהים. לא להשבר, בהצלחה.

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות