איך ליצור שנת לילה רצופה ולהוריד הנקה בצורה טובה ו

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

23/03/2016 | 11:55 | מאת: לי

שלום רב, בתי המתוקה כבר בת שנה וחודשיים. במשך היום ישנה שנת בוקר וצהריים ונרדמת בכוחות עצמה, לעיתים לאחר בכי...לעיתים אחרי הנקה אך לא תלויה בה. עם זאת, במהלך הלילה מתעוררת כ2-3 פעמים בהן אני מניקה אותה ולאחר מכן חוזרת לישון. עכשיו כשהיא כבר גדולה, ואנחנו עייפים, אני רוצה ליצור שנת לילה רצופה. השאלה שלי, האם להשאיר הנקה אחת כדי לעשות את התהליך באופן הדרגתי ולא טראומטי, ואם כן.. איזו הנקה - של תחילת הלילה או במהלכו? ואיך להתמודד עם הבכי העז כשלא תקבל את מבוקשה? אשמח לעזרה! תודה!

שלום לי. בגיל שנה אכן אין שום סיבה שתתעורר 2-3 פעמים בלילה, אך מאחר והיא רגילה אז באמת מחשבתך על לעשות זאת בהדרגה נכונה, תנסי להוריד את ההנקה שהכי פחות קשורה באוכל ז"א זו שקרובה ביותר לפעם האחרונה שאכלה שבה את בטוחה שאין לה צורך במזון. תוכלי לחבק, לתת מוצץ, ללטף אך אל תתני לה לינוק וגם לא מים כתחליף, עלייך להבין שבכל זאת יהיו כשני לילות קשים יותר אך החשוב הוא לא להישבר ולהניק כי אז לא תלמד. דבר נוסף בגיל זה כבר מבינים אז חשוב מאוד להסביר לה, לא בתוך התהליך כשבוכה אלא לפני, בערב בזמן טקס השינה למשל להסביר לה שהיא כבר ילדה גדולה ואין יותר לינוק בלילה, בלילה רק ישנים וכאשר אכן מתעוררת להזכיר לה "את זוכרת מתוקה ילדים גדולים כמוך לא זקוקים לאוכל בלילה" ובצורה זו כאשר התרגלה לוותר על אחת ההתעוררויות וממשיכה לישון רציף לאחר כשלושה ימים כאלה אפשר להוריד עוד ארוחת לילה . קשה להתמודד עם הבכי זה מאוד מובן אך החשוב החשוב החשוב ביותר הוא כאשר החלטתם והתחלתם את תהליך החינוך לא להישבר לבכי שלה כי אז לא תלמד מה שאתם רוצים שתלמד. בהצלחה.

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות