שיטה מומלצת להרדים בן שנה

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

27/01/2016 | 12:19 | מאת: יוסי

היי יש לי כמה שאלות בנוגע לתינוק בן שנה. הולך לישון באזור 18:30 אחרי מקלחת. במהלך היום לרוב נרדם עצמאית ללא בעיות מיוחדות (מניחים במיטה והולך לישון). בדרך כלל יושן שנת בוקר ושנת צהריים. לגבי הערב/לילה לפעמים אנו נתקלים במצב שאינו רוצה לישון. השיטה שלנו היא לקחת לו את המוצץ אם הוא מנסה לקום במיטה, לתת לו לבכות ואחרי דקה או שניים לחזור להשכיב שוב ולהחזיר מוצץ וחוזר חלילה עד שמסכים להירדם. 1. האם זו שיטה מומלצת וטובה להרדים אותו לשנת לילה ב 18:30? האם יש שיטה טובה יותר? אני חושש שלתת לילד ללכת לישון ממקום של בכי והזדקקות הוא לא אופטימלי. 2. לאחרונה נאלצנו להשתמש בשיטה הזו כשהוא מתעורר בלילה ואינו רוצה לחזור לישון. קרה לנו פעם אחת שטעינו והוא צרח כחצי שעה עד שעלינו שיש לו בעיה ולא סתם לא רוצה לישון. כלומר יש סיכון בשיטה הזו... האם יש שיטה טובה יותר? האם זו שיטה מומלצת להרדים ילד? 3. האם זה תקין שתינוק בן שנה יתעורר סתם כ2-3 פעמים בלילה? (חוזר מיד לישון עם מוצץ) תודה רבה!

שלום יוסי. קודם כל התנהלותכם בחינוך לשינה עצמאית הייתה נכונה ועושה רושם שהצלחתם יפה מאוד. מס' דגשים: תינוק בן שנה אמור לדעת לקחת מוצץ בעצמו ואין צורך שאתם תקומו אליו בלילות ע"מ לתת לו מוצץ, שמים במיטה במיקום קבוע וידוע מראש למשל בשתי פינות מנוגדות אלכסוניות של המיטה מוצצים ספייר ותינוק יודע לקחת לבד כשמתעורר בלילה. ניתן בשיטה שהשתמשתם בה לעשות את אותו הדבר אך לא עם מניעת מוצץ כי אם עם מניעת מגע/ חיבוק / ליטוף / דיבור כמו ששששששש או לילה טוב, אלה מקבל כששוכב ומתמסר להרדמות, ומופסק עם התרוממותו לעמידה או ישיבה וכו', המוצץ בשבילו מהווה חפץ מעבר והוא זקוק לו ע"מ להירדם לכן לקחת אותו מפריע לתהליך ההירדמות. תמיד חשוב אם ילד בוכה בכי חריג ויודעים שלא בא ממקום של רעב או טיטול מלוכלך חשוב לבדוק באמת אם הכל בסדר החל מגירוי בעכוז וכלה בשערה שהתלפפה על איברים. מחזור השינה של תינוקות עד גיל 3 שנים הוא של עד כשעה וכל מחזור כזה יש התעוררות (כמו גם אצל מבוגרים) שבוא המוח בודק אם כל התנאים שהיו כשנרדם ממשיכים להתקיים, במקרה שלו נפל המוצץ והוא זקוק לו ע"מ לחזור ולישון אך כמו שציינתי מעלה בגילו אמור לדעת לקחת מוצץ לבד ואז התעוררויות כאלה לא מורגשות ע"י ההורים במיוחד אם אינו ישן באותו חדר. מקווה שטיפים אלה יעזרו לכם להגיע לשנת לילה רציפה. בהצלחה.

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות