בעיות שינה אצל תינוקת בת חודשיים וחצי

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

23/04/2015 | 05:24 | מאת: יסמין

היי, יש לי בעיה. הבת שי היא בגיל חודשיים וחצי. אני רק מניקה אותה, היא לא תופסת בקבוקים או מוצץ. היא קמה כל שעב בלילה בכדי לאכול. אין לי שינה רציפה לא בלילה ולא תוך כדי היום. היא גם לא רוצה לישון במיטתה או בעגלה. אלא לידי במיטה ואם אני מחזירה אותה למיטה שלה היא מתעוררת ישר. מה אוכל לעשות בדביל להרגיל אותה לישון במיטה שלה וגם לישון שעות יותר ארוכות? תודה רבה:)

26/04/2015 | 00:42 | מאת: איה

התינוק שלי בן חודש ואני סובלת בדיוק מאותה בעיה שכתבת.. אני אמתין איתך לתשובת המומחה

תינוקת בת חודשיים וחצי שיונקת כל שעה לאורך כל היום הדבר הראשון שהייתי מבקשת ממך לבדוק זה את כמות החלב שלך ואולי אף את איכותו. עד גיל 3 חודשים אין הפרשת מלטונין ולכן שנת לילה ושנת יום עדיין לא מסודרות אך אם תינוק אוכל טוב אמור לישון כ-3 שעות בין ארוחה לארוחה. מאחר והיום בשוק ישנם סוגים שונים ורבים לפיטמות לבקבוקים הייתי ממליצה לך לנסות סוגים שונים עד שתימצה המתאימה שביתך מסכימה לקחת. לאחר שבדקת את החלב שלך ואם מבחינה זו הכל בסדר, לאחר גיל 4 חודשים אם עדיין יש לה בעיות בשינה ניתן להתחיל ללמד אותה לישון במיטה. לגבי השינה במיטה צריך להיות עקביים לאורך כל הדרך ולא לבצע שינויים מהירים, לא הכוונה לתת לבכות במיטה אך אם בוכה במיטה מרגיעים ומיד מחזירים למיטה, 2 הלילות הראשונים הם הכי קשים אך אם אתם עקביים היא תלמד והשינה שלה תהיה במיטה.

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות