ביתי בת 5 חודשים

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

01/04/2015 | 10:49 | מאת: צילי

שלום רב, ביתי בת 5 חודשים. עד לפני כחודש היא יכלה בתחילת הלילה לישון רצוף כ-6 שעות, (נרדמה באיזור 9) ולאחר מכן התעוררה כל 3 שעות לאכול. נסענו לחו"ל לפני חודש, הלילות היו קשים בהתחלה, התעוררה כל שעה. היינו בחו"ל שבוע. מאז לא מצליחה לחזור לשינה ארוכה. החלה להירדם יותר מוקדם, 6 וחצי, 7, ואז מצליחה לישון רצוף 4-5 שעות במקרה הטוב ומתעוררת במהלך הלילה כל כשעתיים וחצי. ניסיתי במשך 3 ימים לתת לה לפני השינה בקבוק עם תמ"ל ודייסת אורז (במקום הנקה), בלילה הראשון ישנה רצוף 7 שעות ואח"כ חזרה לסדר שלה.. האם יש פתרון? אנחנו מתכננים להוציא אותה מהחדר, אבל גם אם בעלי ניגש אליה בלילה היא לא מוכנה לקחת מוצץ וצורחת עד שאני מתייאשת ונותנת לה לינוק, גם אם לפי דעתי היא לא אמורה להיות רעבה.. יש רעיונות לעזרה בבקשה בכדי שגם אנחנו נוכל לישון מעט? :) תודה רבה

12/04/2015 | 15:59 | מאת: צילי

?!

שלום צילי, התחלת בסדר ונשברת. השינוי שהתרחש לאחר הנסיעה לחו"ל שיבש לה את לוח הזמנים. כדי לחזור לשגרה עלייך לתת לה ארוחה בתחילת הלילה וכאשר מתעוררת (אם זה לאחר 4-5 שעות זה בסדר לגילה) לתת לה לאכול ולהחזירה לישון. אם היא מתעוררת לאחר שעה ואת יודעת שזה לא עניין של אוכל, מה שחשוב זה לא להשבר. אם החלטתם שזה לא הזמן לאוכל לא לתת. יהיו 2-3 לילות קצת קשים ואז היא תבין ותפנים ולא תתעורר, אם אחרי בכי את נשברת היא יודעת שהיא תשבור אותך וממשיכה עד שאת נשברת. אין מדובר בלתת לה לצרוח ולבכות עד שנרדמת, אפשר להיות לידה ללטף אותה אם לא נרגעת להרים על הידיים, הכל אבל לא לתת אוכל. שוב זה לא קסם זה לוקח כ 2-3 לילות שהראשון הכי קשה השני פחות אם בכלל. בהצלחה.

14/04/2015 | 10:24 | מאת: צילי

האם זה הגיוני שאחרי הפעם הראשונה היא תתעורר כל כ-3 שעות? אני לא מבינה האם זה מרעב או מהרגל. שמעתי שקיבה של תינוק מתרוקנת תוך 2-3 שעות.. אבל מתישהוא אמורה להיות יכולת לישון יותר שעות, לא? אני תוהה מתי..

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות