תינוק בן 4 חודשים.

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

26/10/2020 | 19:55 | מאת: רותי

בגיל חודשיים היה נירדם לבד עם מוצץ וחיתול ומגיל 3 חודשים היתה נסיגה והרדמנו בידיים, עכשיו כשהוא בן 4 חודשים התחלתי תהליך להרדים במיטה עם ליטופים אבל לוקח לו המון זמן להירדם ואם לא מצליח הוא בוכה , אז מרימה אותו מרגיעה ומורידה ושוב בוכה ושוב מרימה מרגיעה ומניחה ולפעמים נירדם עלי בזמן שאני מרגיעה, איך ללמד אותו להירדם מהר במיטה?

מה שהוא צריך זה ללמוד מה לעשות וזה לוקח זמן, לעיתים הנוכחות של ההורה בחדר מפריעה יותר מאשר עוזרת, את יכולה להשאר בחדר שלו לשבת על כיסא (לא מול המיטה שלו אלא בפרופיל) להמתין דקה שלמה (על השעון) מרגע שמתחיל לבכות, כל פעם שמפסיק לבכות השעון מתאפס, רק אחרי דקה שלמה של בכי וזו רק דקה את ניגשת מרימה מרגיעה, משכיבה ומלטפת, אם מתמסר אלייך ולליטוף נהדר, אם לא את מפסיקה ושוב מתיישבת וממתינה דקה שלמה של בכי אם בוכה, אותו דבר יכולה לעשות גם אם את יוצאת מהחדר, ממתינה דקה של בכי לפני שנכנסת, המצב הוא שבזמן הדקה הזו התינוק לומד ולרוב מצליח להרגיע את עצמו ולהכנס למצב של שינה, הכי חשוב שאם התחלת בתהליך חייבת לא להשבר ובעצם לא לשבור את ה"מילה" שלך מולו. אם תשברי כל מה שהוא לומד זה שאם יבכה יותר זמן את תשברי ותכנסי/תרימי וכו'. דבר חשוב שעליי לציין שהוא בן 4 חודשים שזה עדיין קטן ליעוץ שינה (מגיל 5 חודשים) את כן יכולה להתחיל אך להבין שהוא עדיין קטן וזקוק לך. בנוסף ייתכן שעיטוף ורעש לבן יוכלו לעזור לו להכנס לשינה טובה. וכן חשוב לזכור שהתהליך לוקח זמן, 3 לילות שייקח זמן שירדם שזה יהיה סוג של דקה כן דקה לא אבל חשוב להתמיד. בהצלחה.

29/10/2020 | 20:34 | מאת: רותי

תודה רבה, ומה אם זה לוקח כשעה להרדים אותו במיטה? זה תקין?

תקין לגמרי, עם הימים כשילמד יקח פחות ופחות זמן כל פעם עד שלא יזדקק לך כלל להירדמות.

19/11/2020 | 20:32 | מאת: רותי

הי, רציתי להודות לך , חמסה חמסה הוא ישן עצמאית , תודה רבה רבה עזרת לנו מאוד ❤️

מאוד שמחה לשמוע. תגדלו אותו בנחת

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות