ילדה שלא מוכנה לישון ומתעוררת בלילה

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

04/09/2020 | 03:14 | מאת: רונית

הילדה שלי בת שנתיים ו7 חודשים. בחצי השנה האחרונה מאז עברה למיטת מעבר היא לא מוכנה לישון. לרוב אני מנסה להרדים אותה בשעה קבועה 20:00 לאחר מקלחת וקריאת ספר. אבל היא מתנהגת למופת עד לרגע השינה. היא לא מוכנה לישון עצמאית לבד (לציין שבעבר בעריסה ישנה באופן עצמאי). היא צריכה שאני אשב לידה ואז לוקח לה יותר משעה להירדם. היא מתחילה לדבר (אני כמעט לא משתפת פעולה) ורוצה פיפי ורוצה לישון על הידיים שלי ומתחילה לילל ולבכות. היא רוצה את אבא שלה. או לישון במיטה שלנו. העיקר לישון כמו שהיא רוצה. כשאני מתחילה לצאת מהחדר היא בוכה בכי היסטרי. בנוסף באמצע הלילה בדרך כלל בסביבות 3 היא מתעוררת בוכה ובאה לחדר שלי. אני מובילה אותה לחדר שלה והיא רוצה שוב שאשאר לידה. אני נשארת קצת היא נרגעת. כשאני יוצאת מהחדר שוב בוכה. היא מתעוררת ככה מספר פעמים וכבר מגיעה לשלב של היערות מלא וכבר מבקשת אוכל. מתחילה לבכות בכי היסטרי. היא מתעוררת ככה מספר פעמים בלילה. יש ימים שהיא ירה משעה 3 עד 5 וחצי ולא נרדמת. אני ממש מיואשת! אני מגיעה למצב שאני מאבדת את זה ומתחילה לצעוק עליה וזה מגביר אצלה את הבכי. אשמח לעזרה

את לא מציינת מה את עושה אחרי שהיא בוכה האם את מתעקשת או בסוף נשברת ונותנת לה את מה שהיא רוצה? אם את נשברת מה שהיא לומדת זה שעם קצת יותר בכי היא מנצחת וההבדל ביניכן שהיא לא נשברת. 2-3 לילות בהם לא תישברו והיא תבין. מה שאת עושה זה בסדר אבל את נשברת כל פעם מחדש. נסו 3 לילות לא להישבר, תבחרו מתח מתאים לכם? (אולי בסוף שבוע) כמו כן היא מספיק גדולה כדי להבין כך שאת בהחלט יכולה במהלך היום כשהיא ערה ורגועה להסביר לה מה עומד להתרחש בלילה ולעמוד בזה. דבר נוסף הוא לתת לה חפף מעבר כמו בובה (היא יכולה לבוא ולבחור בעצמה) וזו בובה שתישן איתה ותשמור עליה ותגן עליה במיטה כשאתם שומרים עליה מהחדר שלכם. הכי חשוב זה לא להישבר ולזכור שזה רק 2-3 לילות קשים. בהצלחה

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות