אימון שינה לגיל שנה

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

01/05/2020 | 10:36 | מאת: תמר

שלום רב, לאחר שנה של הרדמות בנדנוד יעל הידיים ושינה משותפת במיטה יחד עם התינוקת התחלנו לעודד הרדמה בליטוף ושירה בעריסה וזה התחיל לעבוד. הבעיה היא שצריך לחכות עד שהיא נרדמת לגמרי ולא מסכימה להתרחק או לעזוב עד שהיא לא נרדמת לגמרי האם יש המלצות כיצד ניתן להוריד את המגע ואת השירה ואת התלות ולעודד הרדמה באופן עצמאי? הבעיה השניה היא שהתחילה להתעורר לאחר זמן קצר ואין לה יכולת לחבר מחזורי שינה ומלווה ביקיצה בבכי בגלל שהיא רואה שאין את המגע ואותנו כשמתעוררת. האם יש המלצה איך ניתן להתקדם לשלב הבא ככה שהיא תישן כמו שהיא ישנה כשהיא במיטה המשותפת? שעה וחצי בבוקר מתקצר לחצי שעה ובכי ויקיצות שגורמות לה להשאר עייפות לאחר מכן. כיצד ניתן להוריד תלות ועצמה לעידוד חיבור מחזורי שינה? תודה רבה!

אפשר להצמיד לה חפף מעבר, בובה שתוכל לישון איתה, מבחינת ההירדמות אפשר להישאר איתה בחדר (לשבת על כיסא) עד שנרדמת, לאחר 3 ימים להזיז את הכיסא 5 ס"מ לכיוון היציאה לאחר 3 ימים עוד 5 ס"מ עד ליציאה הכיסא+ההורה מהחדר, אופציה אחרת להשאיר למשל סמיכה בכיסא שנראית כאילו מישהו יושב בכיסא מכוסה בסמיכה כך כשהיא מתעוררת בלילה זה נדמה שמישהו יושב בכיסא והיא תוכל לחזור לישון. פשוט צריך לעשות הכל בצורה מאוד איטית והדרגתית

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות