תינוק בן חצי שנה שקם הרבה בלילה

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

03/01/2020 | 08:10 | מאת: הילה

הי, הקטן שלי בן חצי שנה, הוא לא ישן שינה רצופה ארוכה, קם הרבה בלילה גם בשעות בהן הוא לא רעב ולא רוצה לחזור לישון יש לציין שהוא ילד די רגוע, יש ימים בהם הוא ישן בבוקר ובצהריים בין חצי שעה לשעה כל פעם. כשהיה קטן יותר הוא היה ישן שינה רצופה של 6 שעות קם לאכול והיה חוזר לישון. היום הוא הולך לישון בין שבע לשמונה בערב למשך 3-4 שעות ואז מתחיל להתעורר כל שעתיים ונשאר ער למשך כשעתיים באמצע הלילה. אשמח לדעת אם יש משהו שיכול לעזור לו

בגיל חצי שנה הוא חשוף להמון גירויים והכל מעניין אותו והוא חוקר. הרבה פעמים הם מתעוררים בלילה יכולים לקשקש עם עצמם ולהירדם לבד. כל התערבות מצידינו רק מפריעה. אם את יודעת שהתעורר ולא לאוכל והוא לא בוכה את יכולה לא להכנס לחדר ולראות אם ירדם ללא התערבות שלך. רק אם בוכה אפשרי לגשת ולראות מה הוא צריך. כמו כן גם כאשר את כן ניגשת (כולל בזמן האכלה הלילית) מומלץ לשמוך על החדר חשוך ככל האפשר. ולא לדבר עם התינוק שלך מעבר להרגעה כמו ששששששש או אימה פה. לא לנהל "שיחות" כי זה מעיר ומגרה אותו להמשיך. לשמור על נוהל לילה כל הלילה. כשיבין שבלילה אין משחקים דיבורים וכדומה לאט לאט יפסיק להתעורר בשעות שלא לאוכל.

04/01/2020 | 20:16 | מאת: הילה

כן. זה בדיוק מה שאני עושה. יש לציין שזה הילד החמישי שלי אז צברתי קצת ניסיון אבל זה מרגיש כאילו הוא לא מסוגל לישון יותר מארבע שעות רצופות וזה גם כשהוא נרדם אחר כך מתחיל יקיצות אחרי כל שעה שעתיים של שינה

איך הוא ישן ביום? האם יש מצב שהחליף לילה ביום?

04/01/2020 | 20:46 | מאת: הילה

לא. הוא ישן בדרך כלל פעמיים כל פעם כשעה פלוס מינוס

להמשיך לנסות לשמור על הלילה והשקט. להסביר לו לפני השינה שעכשיו הולכים לישון ובלילה כולם ישנים ולא מתרחש שום דבר שהוא מפסיד.

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות