בן שנה ושמונה מתקשה לחזור לישון

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

22/07/2019 | 13:48 | מאת: שירה

שלום, הבן שלי בן שנה ושמונה חודשים. כמעט כל לילה הוא מתעורר מאז שהוא נולד. עד לא מזמן הייתי פשוט שמה אותו במיטה בשבע וחצי בערב והוא היה נרדם לבד(עם מוצץ), לאחרונה הוא מתחיל לבכות כשאני משאירה אותו לבד במיטה ורק כשאני מגיעה אליו הוא נרגע עד שאני יוצאת מהחדר ושוב מתחיל לבכות שאבוא אליו. הוא ישן בחדר איתנו במיטת תינוק. בלילה הוא מתעורר כל פעם בשעה אחרת ורוצה תמ ל. אני מביאה לו מים במקום, לפעמים הוא שותה קצת ומנסה להרדם שוב, אחרי כמה דקות שהוא לא מצליח הוא שוב מתיישב ומבקש תמ ל. הוא ממש מנסה להרדם שוב ולא מצליח. בעקבות המלצת האחות בטיפת חלב ניסיתי לפני 3 שבועות בערך להוריד לו בכלל את התמ ל בלילה ושבוע שלם הוא התעורר בסביבות השעה 2-3 עד 5 וחצי כשכל הזמן הזה הוא צורח ורוצה בקבוק, למרות ששמנו אותו איתנו במיטה הוא לא נרגע מכלום, רק רצה את הבקבוק. בשלב מסוים הוא התרגל ונרדם במשך שבוע בלי להתעורר בכלל. ואח כ שוב חזר לסורו.. מה יכול לעזור לו לחזור לישון בלילה(הוא באמת מנסה..)? והאם כדאי להביא לו בקבוק לפני השינה למרות שהוא אוכל איתנו ארוחת ערב עד השעה 7 בערב? נראה שהוא ממש תלוי בבקבוק למרות שהוא לא רעב (הוא לא מסיים את כל הבקבוק) אודה לעזרתך

נראה שכבר עברתם את השלב הראשון אחרי הגמילה מתמל בלילה ולא הייתי ממליצה להחזיר. אחרי ארוחת ערב אם רעב אפשר להוסיף בקבוק תמל ואז לישון. אם מנסה להירדם כשמתעורר בלילה יכול להיות שהנוכחות שלכם איתו בחדר יותר מפריעה מאשר תורמת. הייתי ממליצה לנסות להעביר אותו לחדר שלו. אם הוא זקוק לך כדי להירדם עדיף שתשבי בחדר שלו עד שנרדם.

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות