הפרעות שינה

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

01/11/2016 | 14:19 | מאת: יוליה

שלום, בת 8 חודשים, מטופלת בדרלין נגד המנגיאומות. כל הזמן בלילה בוכה למוצץ שנפל ולפעמים צורחת ( כנראה בגלל דרלין). בזמן האחרון התחילה לקום ב4 בבוקר ולא מצליחים להרדים. הכל קיים, טקס שינה והולכת לישון ב7:30. כבר עברתי לישון איתה בחדר למקרה של חרדת נטישה ואין שום שיפור, נראה שהמצב מחמיר. ביום גם הרבה פעמים מתעוררת אחרי חצי שעה. תודה מראש על ההזרה.

לגבי המוצץ הנופל בגילה כבר יכולה ללמד אותה לקחת מוצץ לבד, להגיש לה במהלך היום את המוצץ ליד ושהיא לבד תכניס לפה כך ברגע שתילמד תוכל לעשות גם במהלך הלילה, מומלץ לשים במקומות קבועים במיטה מוצצים ספייר למקרים שנופל על הרצפה. לגבי שינה של חצי שעה במהלך היום: אם נרדמת מהר ומתעוררת אחרי חצי שעה שמחה הכל בסדר, אם לא ככל הנראה את מפספסת חלונות שינה ולכן הקושי עם השינה ביום וההתעוררות המוקדמת בבוקר, נסי לשים לב לסימני עייפות מוקדמים שלה, כמו גבות אדומות, ירידה ברמת פעילות. חשוב לדעת ששפשוף עיניים לרוב הוא סימן שאיחרת את המועד. אם את לא מצליחה לזהות את הסימנים האישיים של בתך את יכולה להתחלה להשתמש בטבלת חלונות השינה לפי גיל. לגבי ההתעוררות המוקדמת ניתן להשתמש במנורת לילה המחוברת לטיימר. עם טקס השינה בערב אומרים לילה טוב לאור שהלך לישון, את הטיימר יש לכוון לכ-10-15 דק' אחרי השעה שהיא מתעוררת למשל 4:15 כשמתעוררת אומרים לה שעדיין לילה וזמן לישון כשהאור נידלק אומרים בוקר טוב, כל 3 ימים מכוונים את הטיימר 10 דק' קדימה, עד שמגיעים לשעה הרצויה לך. בהצלחה

02/11/2016 | 08:58 | מאת: יוליה

אולי כדאי לנסות להאכיל אותה כשמתעוררת ולהחזיר לישון? אצלנו זה כל פעם בשעה אחרת אז לגבי נורה עם טיימר בעייתי נראה לי... לגבי יום, קשה לי לזהות אצלה סימני עייפות, אם אני שמה לב שהיא באיזשהו יום נרדמת מהר אז אני יכולה להסיק שזה הפרש השעות שאני צריכה ?

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות