תינוק בן 8 חודשים והאכלה ב 3 וחצי בלילה

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

04/09/2018 | 11:26 | מאת: יעל

שלום רב ותודה מראש! בני כמעט בן 8 חודשים. ילד מקסים שנירדם לבד במיטה עם מוצץ - גם בשנות היום שלו וגם בשנת הלילה. ארוחה מוצקה אחרונה בסביבות 6 בערב ובקבוק בסביבות 7 בערב.. הוא ילד פעיל, בנוי טוב, אחוזון טוב. בקיצור טפו טפו טפו. הוא ישן בדרך כלל רצוף מבערך 19:30 עד 03:30 ואז למרות שאני מנסה שירדם בלי בקבוק בדרך כלל לא מוותר. אוכל ואז קם שוב בסביבות 5 וחצי - 6 (יכול שוב לאכול עוד קצת ולחזור לישון עוד 40 דקות). השאלה שלי האם אפשר "לאחר" את האכלה הזו ב 03:30 - ניסיתי בעדינות לפעמים זה עוזר עד 4. או שהוא עדיין קטן מידי? כמה להתעקש? האם לחכות שיגדל קצת? האם להוריד מינונים? האם להחליף במים (לא מאמינה בזה כי אז אצטרך לקום כל לילה למים...) בהמון תודה מראש, יעל

החל מגיל 8 לודשים את יכולה לנסות להיעזר במנורת לילה עם טיימר. את אומרת שמתעורר ב 3:30 אז תכווני את הטיימר ל4 כאשר מתעורר תסבירי לו שעכשיו לילה ואין בקבוק בלילה. וכשהאור יתעורר יוכל לקבל בקבוק. לאחר מס׳ ימים כשתראי שזה עוזר והוא מתחיל להתרגל ל4 תזיזי את הטיימר בעוד 15 דק׳ וכך תוכלי להזיז כל מספר ימים בעוד רבע שעה עד שתגיעי לזמן שאת רוצה. בעיקרון יכול להיות שיתעורר כבר בשעה המוקדמת יותר אבל ילמד להמתין ל"התעוררות" של האור. להחליף למים באמת לא יעזור. וכמובן אם את רוצה שהתהליך יהיה יותר קצר את יכולה פשוט לסרב לבקבוק בלילה ולהבין שהוא יבכה ולהרגיע בכל דרך רק לא בקבוק. יהיו 3 ימים קשים אבל לאחר 3 ימים אם את לא מוותרת בדר"כ לומדים ומבינים שלא יהיה בקבוק ואז גם לא מתעוררים יותר בלילה. בהצלחה

04/09/2018 | 20:41 | מאת: יעל

תודה רבה על התשובה! ניסיתי עם הגדול שלי את שיטת ה 3 ימים ואני יודעת שזה עוזר. קיוויתי שזה שהוא ישן הרבה זמן זה אומר שיש לו הרגלי שינה טובים ופשוט לאט לאט הוא ימשוך עוד קצת ועוד קצת.. אבל בנתיים זה לא קורה אולי כבר התרגל. אחכה שיתסיים ההסתגלות בגן ואז אני יעשה את זה. זאת שיטה עדיפה מאשר כל פעם לנסות לאחר לו את שעת הבקבוק?? תודה רבה רבה!

שתי הדרכים טובות. פשוט שונות כדי להתאים לשיטות חינוך שונות שהורים מעוניינים בהם. תבחרי את זו שהכי מתאימה לך ותדבקי בה. בהצלחה

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות