בן חודשיים וחצי ישן תנומות יום קצרות

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

20/11/2017 | 23:53 | מאת: נגה

שלום, בני בן 11.5 שבועות ואני מניחה אותו לתנומת בוקר כשעה וחצי שעתיים לאחר יקיצה לפי סימני עייפות וכן בצהריים אחרי אוכל ומשחק לפי סימני עייפות. הסימנים מאוד ברורים לי אך הוא נאבק בי עם ההליכה לשינה. אני עוטפת אותו ומחשיכה את החדר ומנסה לשנות אווירה להרגיע אותו והוא בוכה בהיסטריה ונאבק, אם אכן נרדם זה תמיד יהיה (במקרה הטוב) למחזור שינה אחד של 40 דקות, לרוב לא מסכים ליותר ואם כן זה אחרי שהרמתי אותו והור בכה בהיסטריה ונרדם לי על הידיים. בפעם הראשונה הרדמתי בלחישה טפיחה. יש לציין שהיום לפתע אחרי 40 דקות וניסיונות הרדמה נתתי מוצץ ואחרי כמה דקות של קולות קטנים הרדים את עצמו (זה קרה לראשונה בלילה לפני כמה ימים) אך התעורר אחרי 6 דקות בלבד. יש לציין שמגיע הערב והוא עייף ומתוסכל וברור לי שלא ישן מספיק. מה עושים???

מה סימני העייפות שאת מזהה אצלו?

21/11/2017 | 12:44 | מאת: ננה

היי, פיהוקים, שפשוף עיניים, מנסה לא להגיע לשלב הבכי...

טוב אז זו הסיבה ששאלתי אותך. הסימנים שאת מתארת הם הסימנים המאוחרים מדי של עייפות. סימנים אלה מראים לך שםספסת את חלון השינה שלו ואז הוא מתקשה להירדם מתעורר הרבה והשינה שלו קצרה. נסי לשים לב לסימנים הרבה יותר עדינים שבאים לפני. יכול להיות גבות ורודות, ירידה ברמת הפעילות, יש תינוקות שממוללים משהו בין האצבעות: חיתול בד, בובה, פינה של בגד או שיערות. מיד עם הופעת הסימנים העדינים האלה תשכיבי אותו לישון. כאשר "תיפלי" בדיוק על חלון הדינה הוא ירדם בקלות ומהירות יחסית וישן יותר זמן והשינה בלילה גם כן תושפע לטובה. תמשיכי עם סדר היום זה מצוין. בהצלחה

21/11/2017 | 21:51 | מאת: נגה

הנחתי שפיהוק זה סימן התחלתי.... קראתי שיש חצי שעה מהפיהוק הראשון פחות או יותר

לא מדויק. פיהוק הוא סימן מאוחר. נסי לשים לב לסימנים המוקדמים, או לחילופין סיפרת שמרדימה כשעה וחצי שעתיים אחרי יקיצה, נסי אחרי כשעה ועשר דק' שעה ורבע להרדים אם ירדם יופי אם לא תמשיכי פעילות מתונה איתו של כ-10 דק' ואז נסי להשכיבו לישון שוב. וחוזר חלילה עד שתמצאי את חלונות השינה שלו ואת הסימנים האישיים המוקדמים שלו. בהצלחה

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות