שתיית מים בלילה בבת שנה וחצי

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

18/10/2016 | 21:19 | מאת: מור

היי, ביתי בת שנה וחצי. לאחר תהליך יעוץ שינה נגמלה מבקבוקי פורמולה בלילה אשר היתה תלויה בהם מאוד. שמנו לה בקבוק מים במיטה אך עם הזמן פיתחה אליו תלות גדולה ושתתה מספר בקבוקים בכל לילה עד למצב שגם זה לא עזר להרדם. לפני כשבוע הפסקנו בבת אחת את בקבוקי המים במיטה והיו מספר לילות קשים. אני שמה לה על השידה שליד המיטה כוס מים רגילה וכשהיא מבקשת אני נותנת לה לשתות כשהיא יושבת במיטה ואני מחזיקה את הכוס. האם זה מומלץ או שהיא עלולה לפתח לזה תלות? לפעמים כבר כשאני שמה במיטה בתחילת הלילה מבקשת מים כי מתקשה להרדם. האם כדאי לחכות עד שתתרגל להרדם בקלות או שכדאי להפסיק גם עם כוס המים במיטה? אם להפסיק אז איך, בבת אחת? לא צמאים בלילה באופן טבעי? תודה רבה

שלום מור. לא צמאים בלילה בדיוק כמו שאת מסוגלת לישון בלילה בלי הצורך בשתיה. מאחר וכבר ביצעתם גמילה מפורמולה אך בעצם החלפתם את התוכן של הבקבוק אך התלות במציצה ובבקבוק נשארה, האם ניסית לתת לה מוצץ במקום הבקבוק?, האם זו אופציה? ממה שאת מתארת למרות שיהיו מספר לילות קשים של מלחמה בשינויי לו הורגלה. אם תהיו עקביים ועקשניים ולא תישברו ותיתנו לה בקבוק אחרי שעה של בכי, היא תבין שאין יותר בקבוקים בלילה ותוכל להירדם בלעדיהם. כמובן שאין צורך לתת לה לצרוח בחדר לבד אלא להיות נוכחים, להרגיע ללטף, להסביר גם בתחילת התהליך בערב שהיא גדולה ולא זקוקה לבקבוק, וגם בלילה. להשאר עקביים עם עובדה זו. ותןך 3 לילות בד"כ מתרחשת הלמידה החדשה.

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות