שינה ואכילה אצל תינוקת בת 3 שבועות

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

05/02/2017 | 22:30 | מאת: שירה

ביתי בת 3 שבועות, נולדה במשקל 3.700 ק"ג לאחר הלידה היתה לא רגועה בימים ובלילות וכמעט לא ישנה ברציפות. המליצו שאתן לה אחרי כל הנקה תוספת תמ"ל וכך עשיתי ואז ישנה אפילו 4-5 שעות רצוף. לאחר שבועיים הייתי בטיפת חלב וטענו שעלתה מידי הרבה במשקל ולכן להוריד לה את מס' הארוחות - ארוחה ב3 שעות ותמ"ל רק פעם ביום. עשיתי כך ואכן הילדה הייתה רגועה וקמה רק כל 3 -4 שעות לאכול. הבעיה שיש ימים שהיא ממש ישנונית ונרדמת באמצע הנקה ואני לא מצליחה להעיר אותה בשום דרך ואז אחרי שעה מתעוררת רעבה ושוב מתבלבל כל הסדר שעשיתי לה.. האם עלי להעיר אותה בכח לאכול? או לחכות עד שתתעורר ואז להאכיל וכך מתבלבל כל הסדר שלה? כמה המקסימום הנורמלי שהיא תישן בין ארוחה לארוחה?? תודה מראש סליחה על האריכות

לפי חישוב כלכלה תינוק אמור לאכול 150מ"ל כפול המשקל של התינוק זה ליממה ולחחק למספר הארוחות שאוכלת כך את יודעת כמה היא אמורה לאכול כל ארוחה. תינוק יכול לאכול מבק' גם תוך כדי שינה. את יכולה לנסות לתת לה חלב שאוב שלך כאשר נרדמת ולא יונקת. בעקרון שינה של 3-4 שעות בגילה זה מצויין. מזל טוב ובהצלחה

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות