בעיות שינה במיטת מעבר

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

31/01/2017 | 20:46 | מאת: נועה

שלום רב, ילדתי בת שנתיים וחודשיים, עד גיל שנתיים ישנה במיטת תינוק, שינה מלאה משבע וחצי שמונה ועד שש וחצי בבוקר, לפני כחודשיים העברנו אותה למיטת מעבר, יש לציין שבגן ישנה במיטת מעבר מספר חודשים טרם לכן, מהרגע שעברה למיטת מעבר כל השכבה הופכת לסיוט, טקס השינה נשאר כפי שהיה, היא לא מוכנה לשכב במיטה אם לא יושבים לידה, קמה מהמיטה למרות שמחזירים אותה גם 40 פעמים ואומרים לא קמים מהמיטה עכשיו לילה הולכים לישון, בנוסף עד שנרדמת ב21:00 מתעוררת בין פעם לפעמיים באמצע הלילה ומגיע למיטתנו. כאמור ההשכבה הפכה להיות סיוט ומאבק עמה. בנוסף ישנה בחדרה אחותה בת ה6 שנרדמת בעת ההשכבה במיטה והקטנה בת השנתיים ״מפריע״ לגדולה, נכנסת אליה למיטה, משחקת לה מעל הראש.. פשוט תסכול גדול.

בגיל שנתיים+ האם הסברתם לה לפני המעבר שהיא עוברת למיטה של גדולים? אפשר לקחת אותה לקנות מצעים ובעצמה לבחור מה שהיא רוצה. האם אתם משתמשים באותו מזרן ממיטת התינוק שאליו מורגלת? המזרן מתאים למיטת מעבר לכן עדיף להשתמש בו. אפשר ללכת איתה לקנות בובה (להיא תבחר) שתהיה שומרת המיטה ותישן איתה במיטה. החשוב ביותר הוא להסביר לה אחר הצהריים למשל או לפני האמבטיה לעשות עניין גדול מהעובדה שהיא גדולה ובמיטה של גדולים. לגבי לשבת לידה אפשר בתקופה הראשונה לשבת לידה (כך נמנע עניין הקימה מהמיטה כל פעם) עד שהיא נרדמת, אחרי שתתרגל לעניין אפשר כשהיא בשלב נמנום לצאת מהחדר אם היא מיד מתרוממת מהיציאה שלכם מהחדר רק לומר אני כבר חוזרת רק הולכת ל..... (להפעיל מכונת כביסה/מדיח/להכין קפה וכו' וכו') ובאמת לחזור אחרי כשתי דק' ולהתיישב בכיסא ולאחר התרגלות ניתן להתחיל לצאת לפרקי זמן יותר ארוכים כל פעם אבל תמיד לחזור זה ייתן לה את הבטחון שאתם שם בשבילה, שאתם מבטיחים ומקיימים כאשר אתם אומרים שכבר חוזרים. כל שינוי לוקח זמן הטמעה לכן עליכם להיות עקביים בדרך שהחלטתם ולא לשנות כל פעם משהוא אחר כי זה מבלבל אותה. תמשיכו להסביר לה (בלא יותר משני משפטים) והיא תתרגל.

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות