תינוק חדש שינויים חדשים

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

22/01/2017 | 23:35 | מאת: שינויים

היי..כותבת פה מתסכול וכאב! הבן שלי בן שנתיים וחצי ומהרגע שנולד עד היום ישן איתנו בחדר במיטתו.בגלל היותו ילד תלותי ומאוד קשור אלינו נאלצנו להיענות לדרישה שלו ששנינו נשארים איתו בחדר עד שנרדם אחרת לא היה הולך לישון. היו רגעים שזה הפריע לנו אבל ויתרנו כי רחמנו עליו. לפני חודש הצטרף נסיך חדש למשפחה.....מן הסתם יש לו צרכים משלו שמתנגשים בזמנים שהגדול צריך ללכת לישון ועכשיו הגיע הזמן לשינוי.זה התחיל בתבחר מי אתה רוצה שיבוא לישון איתך...אחרי בכי התקפלנו ונכנסנו שנינו איתו למיטה. בזמן הזה התינוק בוכה רעב וכל רגע צריך לצאת אליו וכשאני או בעלי יוצאים אליו הוא בא אחרינו וככה עד שהתינוק נרדם...כל תהליך ההרדמה נהיה סיוט אנחנו כבר לא נהנים לישון איתו רק מחכים שירדם, כועסים עליו והאמת שהוא האומלל היחידי.הוא צריך לשלם על הטעות שלנו ונקרע לנו הלב!ניסינו שאני ״נעלמת״ עד שבעלי נכנס איתו לחדר והוא בכה רצה אותי 20 דקות עד שהתעייף ונרדם.השאלה אם זה נכון להיעלם לו... האם עדיף להרגיל אותו שהוא נכנס עם אחד מאיתנו ולא יוצא מהחדר עד שנרדם? אנחנו באמת מנסים לבוא לקראתו אבל יש מציאות חדשה.מה לדעתכם אנחנו יכולים לעשות כדי להקל עליו?! אני אישית מתמוטטת מזה.אני לא רוצה שתיווצר לו חווית שינה לא נעימה שעד היום הייתה עם שירים דגדוגים והרבה חיבוקים 😢תודה לכם

מזל טוב על התינוק החדש שנוסף למשפחה. אפשר להסביר לגדול הוא בגיל שמבין שיש צרכים ושינויים. תנו לו המון תשומת לב אבל עניין השינה נגמר ותסבירו לו כך. תקפידו על טקס שינה מסודר ומטבנה ואז למיטה תחליטו מי איתו (אמא/אבא) ואז לתת לו להיות לבד בחדר. כל עוד לא בוכה אפשר להשאיר לבד וכל 5_29 דק' תלוי בו להיכנס ללטף ל הזכיר שאתם איתו ושוב לצאת. אם הוכה לחכות 1 דקה על השעון (ולא בערך) ולהיכנס להרגיע אותו. אם הבכי מפסיק לפני שהגיעה דקה השעון מתאפס. דבר חשוב להבין שזה כל שינוי לוקח מספר ימים וחייבים אבל חייבים להיות עקביים. המון בהצלחה. ניתן לפנות גם ליעוצי שינה פרטיים

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות