התעוררויות מרובות בתחילת השינה

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

20/12/2016 | 21:21 | מאת: רוני

שלום רב, בתי בת 8 חודשים. במהלך היום אצל המטפלת לרוב נרדמת לבד. בוקר ישנה 30-60דק, וצהריים בין שעה ורבע לכמעט 3 שעות לרוב נוטה להתעורר במהלך שנת צהריים למוצץ וחוזרת... אך לא תמיד. עיקר הבעיה בערב. בדכ נרדמת עם הבקבוק (לא משנה מתי מרדימה 18:15-19:15. כעבור 30-40 דק' מתעוררת ולא נרדמת לפעמים עד שעתיים. מיחננת ומקטרת ולעתים בוכה.בדכ נותנת לה את שארית החלב שנותרה, אך אז צריכה לדפוק לה על הטוסיק שתישן. בדכ זה גם לא הולך עד שממש עייפה. היא מתהפכת ומסתובבת וממש גמורה אך מסרבת להירדם. דבר נוסף הוא שיכולה להתעורר בבכי משינה עד 23. אנא עצתך. אציין כי גם שמרדימה קודם וגם אם תופסת תנומת אחהצ התרחיש זהה. תודה רבה

עקב תקלה במערכת התשובות, תשובתי לא התפרסמה לכן עונה לך שוב. כנראה מס' סיבות לקשיים בשינה:1 פספוס של חלונות השינה שלה גם במהלך היום, נסי לשים לב לסימני עייפות עדינים ולהשכיבה לפני הזמן שבדר"כ משכיבה אותה. 2. יתכן שהבכי תוך כדי שינה בלילה הם ביעותים, אם מתרחשים כל לילה באותה שעה ניתן לשבור את המעגל בכך שתעירי אותה הערה חלקית כחצי שעה לפני שקורה אירוע הבכי. 3. יכול להיות שחסרה לה נוכחותך ע"מ לתת לה ביטחון לכן אפשרי בהחלט להיות נוכחת בחדרה וללטף אותה כל עוד מתמסרת להשכבה, אם מנסה "חנדעלך" להפסיק את הליטוף ולהישאר בחדר בלי ליצור קשר עין. אחרי כ-3 דק' נסי להשכיבה שוב וללטף, המטרה היא לתת חיזוקים חיוביים להתמסרות לשינה ולא לתת חיזוקים להשתוללות כלשהי. 4. בגילה מנורת לילה עם טיימר יכולה מאוד לעזור לשינה במהלך הלילה. כשהולכים לישון כחלק מטקס השינה אומרים לאור לילה טוב ומכבים, הטיימר מכוון לשעות הבוקר וכאשר מתעוררת באמצע הלילה מזכירים לה שהאור עדיין ישן לכן גם היא צריכה עדיין לישון, כשהאור יקום גם היא תקום.

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות