קושיה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

14/08/2014 | 14:19 | מאת: נעמה.

מה עושים עם כעס שלא שייך לאף אחד? שלא מגיע לאף אחד שאוציא אותו עליו? אם מניחים לרגע, שכנראה גם לי לא מגיע שאוציא אותו עליי. (למרות שזו הנקודה שכרגע אני מקריבה בשביל שמשהו ייעשה עם הכעס הזה) נעמה.

לקריאה נוספת והעמקה
14/08/2014 | 16:43 | מאת: מיכ

שלא מגיע לאף אחד ....אז מי לימד אותך להפנות את הכעס כלפי עצמך? וואו...בטוח מישהו לימד אותך ובגללו רע לך...עליו תכעסי! מניסיון...למדתי לכעוס על מי שמגיע לו..עדיין לא לגמרי... מיכל נ.ב. קצת נעלמת לי...והנה הפצעת :)

14/08/2014 | 21:05 | מאת: נעמה.

היי מיכל, אני לא חושבת שמישהו לימד אותי לכעוס על עצמי. לימדתי את עצמי כל מיני דברים ואת זה על הדרך... לא יודעת, זה כעס חסר נמען וחסר מילים. תחושת זעם וחוסר אונים שלא קשורה לשום דבר של ממש. ותודה על הנ.ב. :) הרגשתי קוצנית מידי, עצבנית ולא רגישה בעליל, אז העדפתי להרחיק את עצמי ולא לפגוע. אני עדיין איפשהו שם, בגלל זה אולי חוששת לנסות להגיב יותר, למרות שאני קוראת. בנוגע לתהיות ההומור שלך, אגב, אני מאוד מזדהה (אפילו כתבתי כאן פעם משהו כזה). עלתה לי השאלה מתי הומור הוא כלי הגנה ומתי הוא כלי לחימה שלך נגד עצמך... קו דק עובר בין השניים, נראה לי. במיוחד כשהתקפה (עצמית) מרגישה לפעמים ההגנה הטובה ביותר. נעמה.

הי נעמה, הוא בטח שייך, רק אינך רואה לאן. בכל מקרה - יש הרבה מה לעשות, אבל קודם כל - לתת לו מקום. ויש גם את זה: https://www.youtube.com/watch?v=Tw6ExvpuKT0 אודי

15/08/2014 | 00:35 | מאת: נעמה.

תודה על השיר, אודי. תמיד קולע. אולי מה שכתבת מחדד לי את השאלה, אולי בעצם השאלה היא - איפה המקום הזה? איפה המיכל הזה? זה כאילו ברור שטיפול, מה? אבל כן? לכעוס לידה-לא-עליה כשזה עלול לזלוג ללכעוס-עליה-בלי-סיבה? אני אוהבת אותה, לא רוצה שהיא תהפוך לשק חבטות. נעמה.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית