אישיות סכיזואידית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

28/07/2012 | 13:33 | מאת: טריליאן

שלום ברצוני להתייעץ לגבי אדם שהכרתי שאני חוששת שקיימים בו מאפיינים סכיזואידים. אני לא חושבת שזה ברמה של הפרעה, מן הסתם אין לי את היכולת (או הרצון) לאבחן אותו, אבל אני כן יכולה לציין מספר תכונות שמעידות על כך שיש בו את זה. אני הכרתי אותו מהזווית הזוגית, והוא מצא חן בעיניי מאד. שאלתי היא, איך אני יכולה, כאדם מן הצד, לא איש מקצוע, אבל כן אדם שמבין באנשים, לחדור אליו. באיזו גישה אני צריכה לנקוט כדי לעבור את המחסום הזה שהוא הציב לעצמו מפני העולם. אני מניחה שבטיפול ארוך טווח, בעזרת אמפטיה וכלים מקצועיים אחרים, אפשר לעזור לאדם כזה, אבל כמובן אני לא המטפלת שלו ולא מעוניינת להיות כזו. אני גם לא רוצה "לעזור" לו, אני פשוט רוצה אותו לעצמי, ואני מאמינה שאני יכולה להיות האדם הזה, גם אם היחיד, שיוכל ליצור איתו אינטימיות מוצלחת. לפי מה שהצלחתי לקרוא על הנושא הגישה הכי טובה היא הבנה בלי שיפוט וביקורת. מכיוון שאני מזהה גם בעצמי מאפיינים סכיזואידים, או לפחות מיזנתרופיה קלה :-) אני חושבת שיהיה לי מאד קל לעשות את זה וזה יבוא ממקום אמיתי. השאלה אם זו הדרך, ומה עוד אפשר לעשות. לצערי כבר הספקתי להרוס קצת ע"י שיפוט וביקורת. אבל זה היה מזמן והייתי רוצה לתקן את זה. יש לי סיכוי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום טריליאן, ראשית, אל תשתמשי במילה "לחדור" אליו. זה חודרני ומאיים. שנית, כדאי - כמו בכל קשר אגב - ללכת לאט (ובאמת, ללא ביקורת...) ולאפשר להיכרות להבשיל בקצב שלה לכדי קשר. מילת המפתח כאן היא "התאמה". נסו להיות מותאמים זו לזה. אודי

02/08/2012 | 20:14 | מאת: טריליאן

עניין ה"מותאמים" קצת בעייתי כי הוא שותק, ואין לי מושג מה עובר לו בראש. אני מנסה לא להכביד, אבל נראה לי שאם אני אשתוק כלום לא יקרה. כי בעצם הוא פסיבי לגמרי, ואני מתקשה למצוא סיבות ליצור קשר מבלי שזה יהיה יותר מדי. אני יודעת שהוא חושב עליי דברים טובים, וגם דיי מפחית מערך עצמו, אבל אני לא יודעת אם הסבלנות שלי תשתלם. ובכלל אולי לא כדאי, כי אולי הוא לא ישתנה כל כך בקלות?

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית