אני מתגעגעת אליה
דיון מתוך פורום פסיכולוגיה קלינית
אודי, אני מתגעגעת אליה מאוד. אני יודעת שהיא שונאת אותי שנאת מוות. אני לא רוצה להתקשר אליה אבל מתפללת שתענה לי לשיחה אחת שבה אגיד לה רק מה אני מרגישה ואסגור את הנושא הזה. בינתיים הוא פתוח ובוער. העיפו אותי קיבינימט ואין לי לאן לחזור, אין לי החזקה, אני לא מתפקדת אודי. הנטישה הזו היתה קשה מנשוא. אינני יכולה להכיל את ההרסנות שלי. הכל הרסתי במו ידי ואני ממשיכה להרוס ואני צריכה שמירה, אני צריכה לשמור על עצמי מהתפרקות טוטאלית. כרגע חיה-מתה, נוכחת- נעדרת. לא כאן.
נראה לי שאת גבולית . את בטירוף או מה? לא פלא שהיא עזבה אותך, את אגואיסטית ומטרידה.. רק את הסיפוקים שלך, שום דבר לא מעניין אותך. תתאפסי על עצמך.. נראה כאילו בתת מודע את ממאיסה את עצמך בכוונהעל אנשים, על אודי..כדי להוכיח לעצמך שאף אחד לא רוצה אותך... את מחכה לדחיה.. מה היה לך עם ההורים, בילדות, תנסי להבין מאיפה זה מגיע..
רוי, אתה מבין ששמת את עצמך בקו האש עכשיו? תיכף תואשם בכל הצרות של מזל, שלא מבינה שאתה צודק. בהתחלה הייתי היחידה ובהדרגה מצטרפים אליי עוד קולות. אז אולי אני לא טועה עד כדי כך? כי באמת נמאס כבר. כמה אפשר??? ומזל - למטפלת שלך יש עצבים מברזל ולב רחב מאוד אם היית צריכה לחצות כזה גבול לפני שהיא הראתה לך את הדלת מהצד השני.
רוי, מזל, חלוקת אבחנות אינה ממן העניין כאן, ולא ראוי שאבחנות פסיכיאטריות ישמשו כמילות גנאי. מזל במצוקה. מדברת על ההרס שהיא עצמה גורמת וגרמה. על הקושי שלה. על זה בדיוק היא מדברת. רוי, גם אם דברייך נכונים - אפשר לדבר אותם מבלי לדחות ממש... לילה טוב ושקט, אודי
למזל היקרה. אני יכולה להבין את הקושי שלך, רק מיש שחווה אהבה שכזאת יכול להבין באיזה עוצמות מדובר! אנשים מבחוץ יחשבו שאת משוגעת או משהו.. אך עלי לומר לך, מכל הלב, שעליך להרפות.. נסי למצוא מטפלת אחרת שתוכל להכיל את הכאב שלך, להקשיב לך.. התגובות כאן עלולות להזיק לך (רוי ההודעה שלך ממש לא במקום!) לו הייתי מועפת ע"י המטפלת שלי וודאי הייתי חשה כמוך ומתאבלת כאילו שהיא מתה. מזל, עליך לחשוב רק על עצמך! עזבי את המטפלת והרימי את עצמך! ישנם המון מטפלות מצוינות שיכולות להוות עבורך סוג של נחמה! קומי וצאי למאבק של חייך! עזבי מרחמים עצמיים, למרות הקושי הככוך בדבר.. גם אני מאוהבת במטפלת שלי אהבת אמא, אחות.. היא חלק ממני ולעולם תהא. אך את חייבת לדאוג לעצמך ועליך לעשות את הצעד הראשון, אף אחד לא יעשה זאת עבורך. אם את באמת רוצה לצאת המצב הדיכאוני הזה... חפסי מיידית מטפלת אחרת.. חדשה.. ואולי לפתוח דף חדש איתי ובפרט עם עצמך! צאי לדרך חדשה שבה תבטיחי לעצמך שאת משתנה והופכת לאט לאט להיות פחות הרסנית לעצמך.. אני בטוחה שזה מגיע לך! בהצלחה !!!
מזל היקרה, ליבי איתך, קוראת את כל מה שאת כותבת ומרגישה את כאבך. רציתי לשתף אותך, אם תרצי לקרוא, כי לפני כשלוש שנים הייתה לי מטופלת (לא כפסיכולוגית אלא בתחום אחר) שנשארה בליבי עד היום אבל לא יכולתי להשאר מטפלת שלה. היא שיתפה אותי בכך שיש לה הפרעת אכילה והייתה מתקשרת אלי ואם לא הייתי חוזרת אליה מייד הייתה נכנסת לבולמוס אכילה ו"מאשימה" אותי. ניסיתי לעזור על ידי מציאת פסיכולוגית מתאימה עבורה. ידעתי שאני לא אוכל להיות שם בשבילה מה שהיא צריכה. היה ברור לי לחלוטין! אבל עד היום, קשה לי שלא יכולתי ושעבורה נחוותה נטישה. מאד יכול להיות, מזל, שגם עבור המטפלת שלך , את בליבה והיא רוצה בכל מאודה להיות שם עבורך אבל נכון למצב הנוכחי לא יכולה. הדרך היחידה עבורך, היא לנצח את עצמך בשביל שתיכן. להצליח להיות מי שהיא תוכל לטפל בה. שלך, יוד
הצעה לתמיכה יותר אישית, תוכלי לקבל באתר של 'סהר'. נדמה לי שאם תקישי בגוגל תוכלי להגיע אליהם , או פשוט - www.sahar.co.il - - אם אני לא טועה, הם זמינים לצ'אטים משעה 20.00- עד חצות. מקווה שתמצאי את הטוב ביותר בשבילך , בקרוב. כאדם מאמין, אני מאמינה שהכל לטובתך, גם אם אינך יכולה לראות זאת כרגע. ב ה צ ל ח ה ולילה רגוע.