זוגיות \בן זוג לחיים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

09/11/2008 | 15:55 | מאת: נטלי 25

אוקי אז פשוט אתחיל כי אני לא ממש יודעת איך להתחיל...אני נמצאית עם מישהו כבר 3 וחצי שנים,הייתה לנו תרקופה של התנתקות בערך 3 שבועות ואז הוא פשוט התחנן אליי שאחזור שאתן לו ולנו עוד הזדמנות ושהוא מוכן לעשות הכול אם כך בגלל שאני אוהבת אותו והוא חשוב לי ורציתי להאמין שיש בינינו משהו מיחוד ולא ליזרוק כך 3 שנים "לפח" אם כך עברו שבועיים והוא עדיין לא יכול לישון איתי באותה מיטה,כול פעם שאני מציעה לו להצטרף אליי ולעוד זוג הוא ממש לא זורם והוא מסביר לי שזה קשה לו הוא היה המון זמן ללא זוגיות עד שאני נכנסתי לו לחיים,,הוא משתף אותי בקשיים שלו שיש לו בעבודה ושהוא מרגיש תקוע וזה משפיע עליו לרעה שהוא מעט בבאסה בגלל זה שהכול סתמי ושאין לו איזון אחרי העבודה וקצת נפגעתי כי בן או בת זוג אמורים להוות סוג של איזוןכומר יש י שמחבק אותך כשאתה מגיע הבייתה אם כך מה אני עושה אם הוא לא ישתנה האם לתת עוד זמן כאילו 3 שנים אני מחכה ... מה עושים במצב כזה פשוט מוותרים ולא עומדים מאחוריו ברגעים כאלו קשיים..?? מה אני עושה לא רוצה מד אחד,להיתקע אבל מצד שני אני רוצה שיהיה לו טוב ולעזור לו אבל הוא לא ממש נותן והצעתי לו מס פעמים שאני המצאתי שיש איזשהו מפגש רק כדי לראות אם הוא זורם איתי והוא לא...אני אומרת לעצמי מזל שזה לא אמיתי הייתי מבריזה למלא אנשים חח מצטערת על זה שפשוט הוצאתי את הדברים אני אשמח לכול דרך יעילה שתוכל לעזור לי להתמודד עם הסיטואציה בברכה והמון המון תודה על ההקשב! נטלי.

09/11/2008 | 22:49 | מאת: דרור שטרנברג

נטלי שלום, מהדברים שלך לא ברור האם זה היה המצב גם לפני הפרידה או לא. אבל כרגע נשמע שאת בהתלבטות. מחד את רוצה להיות שם בשבילו ברגעים קשים ומאידך את רוצה להרגיש אחרת בזוגיות וחוששת שזה לא ישתנה. אני לא יכול לומר לך מכאן מה לעשות, אבל הייתי רוצה לשתף אותך במחשבות שלי. נראה לי שאתם מתקשים לדבר ביניכם ולהגיע להבנה מה כל צד מצפה ויכול לתת לקשר בשלב זה. את מאוד רוצה להרגיש קרבה פיזית כמו גם הרגשה שהוא יכול לבלות איתך. את שבה ובוחנת האם הוא יסכים לכך, במקום לדבר איתו על כך. גם הוא מצידו לא ממש משתף ומנסה להתאמץ עבורך. ייתכן ומה שחשוב שתעשו הוא לנסות ולדבר, להבין מה הציפיות שלכם מהקשר והאם זה ריאלי. אז אני מאמין שיהיה קל הרבה יותר לקבל החלטה. דרוטר

09/11/2008 | 22:51 | מאת: תוהה

מתנצלת מראש ..ובכל זאת - תקראי לי אטומה אך לא ממש הבנתי היכן את עוזרת לו או אמפטית למצבו. מה שעוד יותר מובן לי חלקית הוא נושא ההזמנה אותו להצטרף לזוג נוסף במיטה, אולי לא ממש הבנתי אך אם אכן הייתה הצעה כזו והוא לא מרוצה או מתנגד לרעיון-איפה בדיוק הבעיתיות? לא ממש שמעתי אותך לוקחת בחשבון או רומזת על אפשרות שמשהו מצידך אינו נכון או לפחות לא נראה שאת לוקחת בחשבון שהבחור צריך מעט הבנה, תמיכה או חס וחלילה לכבד את רצונותיו. בא לי להגיד לך ככה בעדינות ובשקט - למה את צריכה לשנות אותו? ממך זה נשמע שזה שהוא מסרב לזוג נוסף היא בעייתית "לא זורם" בעוד שהבקשה שלך היא הלגיטימית- אני קצת מבולבלת פה. זה הגיוני שליבי יוצא אל הבחור ולא למצוקה שלך? לא יודעת, אולי בכל זאת לא ממש הבנתי את מה שכתבת.

10/11/2008 | 10:09 | מאת: נטלי 25

אז אם הבנת את זה מדבריי הכתובים כנראה שלא התנחסתי באופן ברור התכוונית לארוע חברתי קטן ושקט עם זוג חברים כלומר למסעדה סרט וכו

10/11/2008 | 18:21 | מאת: :-)

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית