הפרעות שינה.

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

06/09/2000 | 21:06 | מאת: אודי אריאל

אני גבר בריא בן 37 , ומאז שאני זוכר את עצמי יש לי בעיות בהירדמות ובעיקר בשכמה. בעיית ההשכמה גורמת להפרעה קשה במהלך התקין של החיים (עבודה וכו'). לפני כשנתיים קיבלתי קלונקס מפסיכיאטרית (ללא טיפול עיקבי, אחד ליום במשך חודש), והתוצאה היתה שאכן נרדמתי בקלות ובמקביל התעוררתי בקלות ובזמן. יש להניח כי הבעיה היא גם פסיכולוגית, אולם עיקר השאלה היא האם יש כזה דבר כמו שעון ביולוגי מוטה? ואם כן, איך מאתרים ואיך מטפלים בבעיה?

לקריאה נוספת והעמקה
06/09/2000 | 22:13 | מאת: אסתי-קינייסולוגית

לאודי שלום מציעה לך לעבור טיפול קינייסולוגי. הקינסיולוגיה - תורת ריפוי הוליסטית. מקור השם מהמילה קינטיקה - תורת התנועה. תנועה בגוף מתבטאת בשריר וכל הריפוי הקינסיולוגי נעזר בבדיקות שריר פשוטות ובסיסיות. בטיפול קינסיולוגי לא מטפלים בבעיה עצמה אלא מחפשים דרך בדיקות שריר את הגורם לבעיה. הגורם לבעיה הגופנית או הנפשית נמצא תמיד עמוק בתת-מודע,במקום לא נגיש. בטיפול קינסיולוגי ישנה דרך פשוטה להגיע ולגלות אותו. גילוי הגורם לבעיה הוא רווח עצום.אור גדול. אחרי גילוי הגורם ישנו תהליך חווייתי של ניטרול הגורם. יחד עם ניטרול הגורם הבעיה פוחתת ונעלמת. בדיקות השריר הן למעשה שיחה עם הגוף של המטופל, ובגוף של המטופל נמצאות התשובות המדוייקות לכל בעיותיו. זה עובד!! כל-טוב אסתי.

07/09/2000 | 19:21 | מאת: א.ב.

ביקשתי קצת יותר פרטים מהמעט שכתבת תודה א.ב. "הגורם לבעיה הגופנית או הנפשית נמצא תמיד עמוק בתת-מודע,במקום לא נגיש" תרשי לי להעיר יש אמת בטעננתך זו הבעיה נוצרת מבחירתך להשתמש במילה ת-מ-י-ד חובת הזהירות מחייבת כל מטפל שהוא רצוי להזהר מקביעה זו לא רק בגלל שאיננה נכונה כי אם יכולה לגרום לרגשי אשם בברכה א.ב.

06/09/2000 | 23:26 | מאת: טלי פרידמן-עובדת סוציאלית

אודי שלום רב, להערכתי עליך לפנות למעבדה לחקר השינה. שם יוכלו לאבחן במדויק את הגורמים להפרעה, להתאים טיפול תרופתי (אם יש צורך בכך) או להמליץ על כל טיפול אחר (גם פסיכותרפי). בחלק מקופות החולים ניתן לקבל הפניה למעבדה שכזו. בברכה, טלי פרידמן - עובדת סוציאלית

07/09/2000 | 19:22 | מאת: א.ב.

טלי

08/09/2000 | 12:46 | מאת: ד"ר אבי פלד

כן אתה צודק יש שעון ביולוגי שונה אצל אנשים מסויימים תפנה דרך קופ"ח למעבדת שינה הם יאבחנו וימליצו לך מה לעשות בהצלחה ד"ר פלד

08/09/2000 | 16:06 | מאת: אמיר זהר

שלום אודי יש דבר כזה שעון ביולוגי שונה. כפי שהמליצו לך אתה יכול לנסות להיעזר דרך אבחון במעבדת שינה. יש צורך לברר באופן יסודי יותר את הסיבות בגללן אתה לא נרדם ולראות איך ניתן לעזור לך. אתה יכול להתייעץ גם בפורום העוסק בבעיות שינה. בברכה, אמיר

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית