למשתתפות/ים- מה דעתכם...

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

13/03/2007 | 22:00 | מאת: משתנה

אם הבטחתי למישהו שאעשה משהו{שקשור אליי אישית ואי עשייתו תשפיע רק עליי},אך לא עשיתי (בגלל סיבות שונות) ואעשה זאת מחר,בצורה קצת שונה ממה שהבטחתי,האם זה אומר שאני אדם שלא עומד במילה שלו,אדם מאכזב? האם לא לקיים הבטחות שהבטחנו(בלי קשר למי הבטחנו) עושה אותנו אדם פחות טוב -לדעתכם? איני מתפלספת,פשוט איני יכולה לפרט יותר מזה.

13/03/2007 | 22:52 | מאת: נורית

היי משתנה, אני חושבת שזה מאוד תלוי בכמה גורמים: -מה הבטחת שתעשי. -למה לא עשית. -אם השוני שכרוך בכך שתעשי את זה מחר הוא מהותי. מכאן ועד מסקנות שאת בן-אדם מאכזב או שלא עומד במילה שלו המרחק הוא גדול. ואדם פחות טוב...? יש לי בעיה אם ההגדרה הזאת. מה זה אדם טוב? עד כאן בינתיים. נורית

13/03/2007 | 23:14 | מאת: משתנה

נורית שלום, מצטערת שאיני יכולה לפרט יותר,אך לא עשיתי בעיקר כי התעצלתי - לא היה לי כוח לכך,וגם כי לא היתי בטוחה שאעשה את זה טוב,ומחר יהיה לי יותר זמן לעשות זאת ואהיה פחות עייפה. מה שמהותי הוא שהבטחתי שאעשה זאת היום ולא עמדתי במילה שלי,ועבורי לומר משהו ולא לקיים,גורם לי להרגיש רע מאוד עם עצמי,ולהרגיש אדם פחות טוב.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית