לליאת ולכולם
דיון מתוך פורום פסיכולוגיה קלינית
ליאת שלום, כעת (לאחר שיחה טלפונית שהיתה לי)מדאיג אותי עיניין הרבה יותר משמעותי מהשפעת ,והוא הOCD ,שאומנם אני כרגע מטפלת בו,אך מה יהיה אם הוא יהיה 'יותר חזק ממני' ואשאר כל החיים 'תקועה' במצב הנוראי הזה? ידוע לי שאיני עובדת עדיין עקב הOCD שמונע ממני מלחפש ולמצוא עבודה וכו',וזה תקף גם לגבי דיור ולגבי מציאת בן-זוג לחיים ; מדאיג אותי שאם הOCD 'ניצח'אותי ו'השתלט על חיי' עד עכשיו,למה שעכשיו זה ישתנה? מצטערת ש'השלכתי עלייך' את כל הלבטים והפחדים,פשוט הם מפחידים אותי,למרות שהOCD 'משתלט' אפילו בזה וגורם לי להאמין שזה לא באמת נורא-איך שחיי מתנהלים עכשיו,ויש לי מעיין 'מאבק פנימי' עם עצמי(עד כמה שזה בטח נראה 'דבילי') בין הכרה במציאות - שהOCD הורס את חיי ושרק אני יכולה להוציא את עצמי ממצב זה,לבין השלמה עם המצב הקיים ו'היכנעות' לOCD -שזה הפתרון הקל ביותר. אשמח לכל תגובה בעיניין.
משתנה יקרה, OCD אינו גזרת גורל לכל החיים. במקרים של עמידות לטיפול, מומלץ מאד להיעזר גם בטיפול תרופתי שיכול לחולל נפלאות. האם מיצית גם את האפשרת הזו? ליאת
כן מיציתי - ניסיתי והפסקתי (עקב בעיה שהוא יצר,ובכוונה איני מפרטת כאן),וכרגע זה לא אופציה זמינה עבורי. לא הבנתי למה התכוונת ב'עמידות לטיפול'?