פרידה
דיון מתוך פורום פסיכולוגיה קלינית
רציתי לשאול אותך מה תעשי אם המטפלת שלך באה אליך יום אחד בלי תור, סוגרת את החשבון שלה ומודיעה לך שהיא עוזבת, ושהיא לא חוזרת יותר. זה בעצם מה שבא לי לעשות, כי נורא קשה לי עם כל מה שעולה שם, ואני יודעת שהיא לא תסכים. היא לא תכריח אותי, אבל בקסם שלה היא תחזיר אותי. אני באמת רוצה לברוח אבל לא יכולה? אשמח לקבל את תגובתך בענין!!
נעמה יקרה, מאחר ואיני מאמינה בטיפול בכפייה, סביר להניח שבסיטואציה שאת מתארת לא הייתי עושה דבר, ומניחה למטופלת לנהוג כרצונה. נא ראי תשובתי לנ' (על שאלתה "למה אני ממשיכה ללכת?"). בברכה ליאת
היי נעמה, אני הייתי שואלת אותה מה היא מנסה להגיד. אני לא מכירה אותך, אבל הרבה פעמים פרידות דרמטיות כאלה הן ניסיון לבדוק עד כמה אכפת למטפלת מאיתנו. האם היא תוותר עלינו? תוותר לנו? לפעמים אנחנו עושים מבחנים כדי לדעת שהמטפל נמצא שם ולא נבהל מאיתנו. אם בכל זאת היא היתה רוצה לסיים- הייתי ניפרדת לשלום ומזמינה אותה לשוב אם וכאשר תרצה. לכל דבר יש את הזמן שלו.