מחשבות על אסונות קרבים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

11/03/2001 | 19:45 | מאת: רון

בתקופה האחרונה יש לי מחשבות רבות על אסונות קרבים. למשל, כשאני נכנס לאוטו, אני חושש שאעבור תאונה. כשאני הולך לבריבה, אני חושש שאטבע, למרות שאני שחיין מעולה. מהן ,לדעתך, הסיבה למחשבות אלו ? (המחשבות גוזלות לפחות מס, דקות בכל יום)

11/03/2001 | 20:35 | מאת: לרון

שלום רון- יש כמה הסברים אפשריים למחשבות כאלו. הסבר אחד יכול להיות תופעה שנקראת מחשבות טורדניות, והיא ממשפחת ההפרעות הכפיתיות. אפשר לטפל בזה באמצעים תרופתיים. לשם כך עליך לפנות לפסיכיאטר, דרך קופת-חולים או באופן פרטי. אפשרות אחרת קשורה למצבי דחק בחיים, עליה ברמת המתח והדאגה, או רגשות אשמה על ארוע לא פתור בעברך. במקרה כזה יעזרו שיחות עם פסיכולוג. ההבחנה בין המצבים תעשה על-ידי בדיקה של חומרת הסמפטומים, עקביות הופעתם, ועד כמה הם מהוים הפרעה לחייך. בכל מקרה כדאי לפנות ליעוץ של איש מקצוע, חבל לסבול סתם. בהצלחה.

11/03/2001 | 21:30 | מאת: ד"ר אורן קפלן

מסכים עם תשובתו של לרון. בכל מקרה, אם התופעה מטרידה אותך באופן תדיר כדאי לפנות לייעוץ. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית